Verwoed in 013, foto Jostijn Ligtvoet

Verwoed, mei 2017 in 013, foto Jostijn Ligtvoet

Verwoed op Eindhoven Metal Meeting, foto Paul Verhagen

Verwoed op Eindhoven Metal Meeting 2017, foto Paul Verhagen

Het is een rijke traditie die al bijna een decennium beslaat: Roadburn presenteert ‘veelbelovende Nederlandse of Belgische acts die hun eigen ding doen, maar tegelijkertijd ook een zekere Roadburn flair bezitten’. Roadburn stelt terecht ‘het sterke gevoel te hebben dat de Nederlandse underground momenteel overloopt van talent, dat ook ontdekt mag worden door de internationale gemeenschap’ die het festival in Tilburg ieder jaar in groten getale bezoekt. Never Mind The Hype onderschrijft die gedachte en hecht veel waarde aan deze platformfunctie voor zwaar talent. Na Dool en Laster in 2016 en 2017 presenteren we ditmaal samen met Roadburn: Verwoed. De Roadburn-bezoekers zijn bij dezen uitgenodigd een intieme en tegelijk brute showcase in Cul de Sac bij te wonen op zaterdag 21 april. De Utrechtse black metalgroep opent daar de derde Roadburn-dag om 13.30 uur.

Roadburn: ‘Verwoed is een de meest opwindende bands in de voorhoede van de New Wave of Dutch Black Metal, een nieuwe, opkomende generatie muzikanten, die een geheel eigen cult aan het ontwikkelen is. Het veelgeprezen debuutalbum van de band, Bodemloos, graaft diep in paranoia en schizofrenie – Verwoeds kwaadaardige, verduisterde feel biedt een innige groei naar regelrechte psychose. Het dient als een hallucinogene verkenning door aangrijpende black metal, en een dikke, melodieuze ambiance, die zowel afschrikwekkend als zalvend is – catharsis door lelijkheid en volstrekte schoonheid’.

Zoals Dool en Laster de afgelopen jaren als ‘presents acts’ al pers, industrie en fans aan zich wisten te binden, zijn Roadburn en NMTH ervan overtuigd dat Verwoed op deze editie vol overtuiging in die voetsporen zal treden. ‘Zeker gezien de aanzienlijke groei die de band toont sinds hun Roadburn 2017-show in Cul de Sac. In feite acteert Verwoed nu al op hetzelfde niveau als hun Scandinavische broeders, en zullen de Utrechters alles op hun pad overwinnen. Het gerucht gaat dat Verwoed binnenkort het tweede album zal uitbrengen.

We zullen je, eveneens binnenkort, op Never Mind The Hype uitgebreider voorstellen aan Verwoed. We schreven al heel wat meer over de komende editie van Roadburn en dat vind je allemaal via deze link.

Roadburn 2018 presents - VerwoedDeel dit artikel