Rites, foto Dennis Wisse

Rites, foto Dennis Wisse

miseryiscompany_hoes ritesEerste schot? Nu ja, eerste schot voor de boeg van de aankomende EP dan. Rites is hier en Rites is boos. Althans zo klinken ze, Rites is natuurlijk vooral enthousiast en zo gretig als wat. De Zeeuws-Rotterdamdse hardcore punkrockers laten je vandaag de nieuwe single/video The Unloved zien, waarin ze behoorlijk over het podium vlammen. Lekker! Volgende maand komt alweer de derde EP uit: Misery Is Company verschijnt begin november op drie verschillende kleuren 7″ vinyl via SmithsFoodGroup DIY (NL) en Cult Culture (UK).

Rites maakte naam met twee eerdere, succesvolle EP’s en talloze optredens in binnen- en buitenland. Zo speelde de groep op Northcote festival in Bibelot en onder meer als opener voor H2O. De EP Misery Is Company is opgenomen door Jasper van de Broek van Blue Steel Audio (bekend van o.a. Call It Off, Wasted Bullet, For I Am King). Voor het artwork (dat je hiernaast rechts ziet) is de Duitse kunstenares Lisa Kistner ingeschakeld. Misery Is Company kan nu al besteld worden via SmithsFoodGroup en de Bandcamp-pagina.

Je kumt Rites met die EP op zak natuurlijk ook live bewonderen. Zo is de releaseshow op 3 november in De Vrijbuiter in Goes (waar WRCKG en The Unknown Children ook spelen, toegang gratis!), 11 november in De Witte Non in Hasselt (Be), 17 november in Panique in Mechelen (Be), 18 november in Capsloc in Capelle a/d IJssel, 19 november in Bluff Heerlen en 24 november in JH Korridor in Beerse (Be). 17, 18 en 19 november betreft een minitour met onder andere post-hardcoregroep Group Of Man. Meer informatie vind je bijvoorbeeld hier.Deel dit artikel