Jelle Tommeleyn (r) met Komatsu

Jelle Tommeleyn (r) met Komatsu

Tragiek in België, waar Jelle Tommeleyn in de nacht van zaterdag op zondag overleed na een aanrijding. Tommeleyn was drummer in rockbands als Miava, Blackbird Phantom en The Heavy Crown. Met die laatste band speelde hij zaterdagavond bij de opening van jeugdhuis Troubadour in Torhout. Onderweg naar huis is hij geschept door een auto en later in het ziekenhuis overleden, zo meldt Het Laatste Nieuws. Jelle Tommeleyn is 24 jaar geworden.

Met Miava speelde hij vorig jaar op Roadburn in Tilburg en Desertfest London. Ook zouden ze 26 februari supporten bij de releaseshow van Tangled Horns in Het Bos in Antwerpen en stonden ze op het punt aan een grote Europese tournee te beginnen. Met The Heavy Crown zagen we de drummer in oktober nog kort op Desertfest in de Antwerpse Trix. De groep maakte veel indruk tijdens de jongste editie van Humo’s Rock Rally, aldus daMusic. De Belgische rockscene reageert verslagen. In HLN spreken betrokkenen van “een groot verlies voor de muziekwereld”.

Ook in Nederland was Jelle Tommeleyn geen onbekende. De Eindhovense band Komatsu reageerde geschokt op Facebook. Tommeleyn drumde in Komatsu tijdens de tournee die ze in 2014 met John Garcia deden.

Hieronder de verklaring van stonerrockers Komatsu:
“Zo hard en treffend als Jelle kon slaan op zijn drums, zo hard komt dit nieuws voor ons aan. Jelle, we hebben tijdens de lange tour gelachen om je Belgische accent en taalgebruik, samen uitzinnig geweest na geslaagde optredens, je in je onderbroek door een discotheek zien lopen, met een volle pint in je hand op de voorbank in slaap zien vallen, je vol toewijding zien oefenen voor je opleiding, gezien hoe je steeds al je kleding kwijt was en hoe lang je in de bus kon slapen. Maar vooral genoten om gedurende de tour 32 x het podium met je te hebben mogen delen en je muzikaliteit en talent te mogen ervaren.
Slaap zacht muzikale vriend!

Ons medeleven en condoleances gaan uit naar Melanie, zijn ouders/familie, bandleden en vrienden.”

Ter nagedachtenis wat pittig goede muziek:Deel dit artikel