Jawel mensen, Richie Dagger is terug! U kunt qua gepaste reacties kiezen uit: ‘Eindelijk!’, ‘Geweldige band!’ en ‘Alweer?’ Ze kloppen allemaal. Het is inderdaad eventjes stil geweest rond de formidabele Tilburgse post-punk/noiseband en het is helaas niet de eerste keer dat we een tijd zonder onze portie Richie Dagger zaten. In 2018 verscheen wel nog de erg fijne en duistere comeback-plaat III. Vandaag keren de mannen gelukkig terug met de wavey single ‘Return To Nothing’, die weer lekker post-punkt en ook qua synths en galmende vocalen zo uit de eighties lijkt te komen.

Er komt meteen nog meer goed nieuws uit kamp Richie Dagger, want er zit nog een tweede single in het vat. De groep vat dit welkome levensteken als volgt samen:
“Nu, een dik jaar na III, en een rits aan shows door binnen- en buitenland, komt de band met nieuwe muziek in de vorm van twee singles. Er wordt gewerkt aan een volgend album, maar wanneer die uitkomt houdt de band nog even in het midden. Tot die tijd zal men het hier mee moeten doen, zie het als een update; een recent beeld van waar ze op dit moment mee bezig zijn.”

Luisteren gaat onder meer via Bandcamp en Spotify:Deel dit artikel