RhinorinoRhinorino heeft het er maar druk mee. Pas stonden ze nog de planken uit het podium te spelen op het (mede-georganiseerde) Beastfest en frontmna Pimba vormde met studiogenoot Robin ‘Robbing Banks’ van Saaze ook nog Kitty Kitty Tuna, waarmee de Popronde (heavily supported by) Never Mind The Hype) afgeschuimd wordt. Inmiddels heeft ie de drumkruk in die groep aan Bjorn Awouters moeten laten en mailt ie ons vanaf een subtropisch vakantieadres. Lekker dan. Even die rust pakken, welverdiend na weer een opnameproces. Ditmaal slingerde hij met Susie Q (drums, zang) en Sytse (bas en koebel) de nieuwe Rhinorino op de band.

De EP Another Cocktail is net uit en hoor je het eerst op NMTH uiteraard. De Utrechtse ‘sexy stonerrock ’n rollers’ kregen bij de opnames en mix weer hulp van Robbing Banks, terwijl Pieter Kloos voor de mastering tekende. Het artwork is vervaardigd door Rhinorino’s eigen Suzanne ‘Susie Q’ Muller en hiernaast te bewonderen. Bonus voor mensen die Another Cocktail op 10″ vinyl aanschaffen is een downloadcode met daarbij een zevende track (I Gotta Know).

De Rhinorino’s brengen de plaat uit op het eigen eLBlanqueo Records en presenteren ‘m op vrijdag 13 oktober in Eetcafé Stathe in Utrecht. Kost niks die releaseparty bovendien. Het is meteen de aftrap van een Nederlandse tour, waarvan je de data onderaan vindt. Daar zie je dat Rhinorino nog wel een gig met Kitty Kitty Tuna doet, op 15 oktober in Swaf te Hoorn. Ook recent los is tweede single Waiting For A Sign en daarvan zie je hieronder eerst de video vervaardigd met behulp van één band, één GoPro, één oefenruimte, één rookmachine en één Bonsai-boom:

De EP Another Cocktail:RHINORINO LIVE:
13/10 RELEASE SHOW STATHE – Utrecht
15/10 JPJC Matinee show – Spanbroek
15/10 SWAF – Hoorn / w Kitty Kitty Tuna
19/10 CUL DE SAC – Tilburg / w Certain Animals
28/10 PAARD CAFE – Den Haag
18/11 EUROTRASH – Rotterdam
01/12 MEZZ – Breda / w My Blue Van
15/12 W2 – Den Bosch / w Switch Bones
27/01 JACKS MUSICBAR – ZwolleDeel dit artikel