52588623_10157000631434322_5030223438891974656_nHet is niet te geloven, maar ook dit jaar heeft Retie Rockt weer een volvettige line-up samengesteld. Bijna niet te geloven moeten we eigenlijk schrijven, want de afgelopen jaren heeft het Belgische festival telkens weer een dik affiche weten samen te stellen. Er staan niet heel veel namen op de poster van Retie Rockt 2019, maar die zijn wel allemaal dikke schoten in de roos en bovendien kost een gang naar Retie (onderdeel van de zogenaamde Anale Driehoek, dank u Jeugd van Tegenwoordig) je (in de voorverkoop) slechts 25 euro.

Retie rockt is sowieso altijd een gezellig en hard rockend feestje. Zie bijvoorbeeld:
De aftermovie van 2018
– Het retegezellige NMTH-verslag van 2017

Maar allez, wie komen er dan allemaal op zaterdag 15 juni?
De line-up van Retie Rockt 2019:

The Sore Losers
Sons
DeWolff
Tusky
Tangled Horns
Evil Empire Orchestra
Psychonaut
Captain Kaiser

DeWolff en Tusky uit het hoge noorden
Je leest het goed: De Vlamingen hebben DeWolff, een van ’s Neerlands beste, zo niet de beste livebands van het moment, weten te strikken en blikken met de knetterhard opstomende punkrockers van Tusky nog een bovenbuur van enige faam te pakken. Wedden dat de Retie-boekers de video van Tuskallica gezien hebben.

Betere Belgische waer
Uit eigen land zien we natuurlijk ook een zware afvaardiging terug in de line-up. Rockband The Sore Losers gaat al enige tijd mee en mag als meer dan gevestigde waarde gelden. Gaat u live weer omverblazen. Sons geldt dat nog niet, maar is hard op weg, want daar horen we nu al heel lang van: winst in De Nieuwe Lichting, bovenaan in StuBru’s De Afrekening en een van de sensaties van Eurosonic. Tikje erg opwindende post-punk en meer, check nieuwe single Naughty:

Tangled Horns kennen we al even, want de Kempenaren komen uit de rockende RuffStuff-stal van Jan de Bie. Superglue for the broken heet de plaat die in december vorig jaar verscheen. Machtgie plaat weer heur, wortelend in stoner, grunge en 90’s alternative rock. De groep ging daarvoor de samenwerking aan met Pieter Kloos (Death Alley, Motorpsycho, Dool, Peter Pan Speedrock, etc.) van The Void Studio.

Evil Empire Orchestra:
Achtkoppige Belgische cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk.

Captain Kaiser:
Premium Punk sinds 2016, afkomstig uit de Vlaamse Kempen.

Psychonaut:
Psychedelisch post-metal collectief uit Mechelen.

De voorverkoop is op 13 maart begonnen en duurt tot 15 juni 12.00 uur (dag van het festival). Aan de deur kosten tickets € 35,-. Tickets en meer info op de Retie Rockt website.Deel dit artikel