Reiger, foto Saskia Lelieveld

Reiger, foto Saskia Lelieveld

Indie rock lazen we al eens, maar daar bleek Mathijs Peeters het helemaal niet mee eens. En terecht, want Reiger is veel meer rock, soms wat dreigend, garagerockend, gloedvol of bijna noisy, maar vooral rock. Wel independent natuurlijk, maar toch. We kennen creatieve spil Peeters van (rootsy) vakmanschap als gitarist van The Gasoline Brothers en langer terug van de Utrechts-Limburgse Sandusky-mannen. De veertiger Peeters was echter nog lang niet klaar met muziek maken en zo zagen we hem in 2016 opeens terugkeren met eigen songs. Reiger deed een set steeds meer aansprekende shows, onder meer voor Strand of Oaks, The Posies en na The War On Drugs, en leverde een EP. Nu is er een opvolger en je hoort EP ‘Number Two’ vandaag op NMTH.

Peeters zat naar het schijnt al een tijd met een hoofd vol muziek en koos de verstandige route: Lekker tekeergaan op de zolderkamer tot hij tevreden was met een set songs en die vastleggen. Live krijgt Reiger extra vleugels dankzij Robin van Saaze (gitaar), Diets Dijkstra (bas) en drummer Otto de Jong. Inmiddels liggen er dus vier nieuwe songs, die naar buiten mogen dankzij Matthijs Kievit (opname en mix) en Alex Geurink (mastering). Die worp begint meteen goed met het opwindend rockende Get It On, terwijl Dreamer juist een hele andere, meer melancholisch en meeslepende kant van Peeters laat zien. En prijsnummer Try Again tikt bijna de 6 minuten aan. Plaatje hoor. Interessante muzikant die Peeters, die maar weer eens bewijst dat het nooit te laat is om je eigen ding te doen, je muzikale kinderen op zolder groot te brengen en dan de wijde wereld in te sturen.

Live zie je Reiger onder meer deze zaterdag (morgen!) in De Vorstin in Hilversum. Vervolgens worden ook Effenaar (zaterdag 24-2), Paard Café (vrijdag 2-3) en Café Wilhelmina (zaterdag 10-3) in wederom Eindhoven aangedaan. Check de data hier en eerst die EP: Deel dit artikel