Rats On Rafts & De KiftRotterdam en Zaandam punks slaan de handen ineen: Rats On Rafts en De Kift hebben elkaars materiaal flink onder handen genomen. Op 14 oktober verschijnt het gezamenlijke album op Fire Records. Daarop versmelt de tamelijk briljante tweede langspeler van de Rotterdamse Rats, Tape Hiss, met de niet minder bijzondere catalogus van de Zaanse punkfanfare De Kift.

Dan krijg je dus songs met titels als Last Day On De Zon, Brass Poison Face en Melk En Benzine. Je hoort vandaag op NMTH het eerste resultaat in de vorm van Sleep Little Links 2 3 4, een gierend brasspunk-duel dat het album afsluit.

Dit is zeker niet de eerste keer dat de underground bands de degens kruisen. Rats On Rafts liet in het begin van hun loopbaan meermaals weten geïnspireerd te zijn door de Zaanse groep die zich vanuit punkroots ontwikkelde tot een theatraal muziekgezelschap dat fanfare, rockmuziek en poëzie verenigde. Dat leidde in 2013 tot een samenwerking, die onder meer op Metropolis Festival gestalte kreeg in deze 3voor12-sessie.

We zien dan ook zeer uit naar meer samenspel live. Daarvoor kun je terecht op festivals als Noorderzon en Explore The North en dit najaar in diverse clubs. Gezamenlijke tourdata onder de nieuwe track:

Rats On Rafts & De Kift live
28 aug: Festival Noorderzon, Groningen, Netherlands
13 okt: Patronaat, Haarlem, Netherlands
22 okt: Ekko, Utrecht, Netherlands
27 okt: Gebr. De Nobel, Leiden, Netherlands
28 okt: Burgerweeshuis, Deventer, Netherlands
18 nov: Hall of Fame (013 op locatie), Tilburg, Netherlands
26 nov: Explore The North, Leeuwarden, Netherlands
16 dec: Doornroosje, Nijmegen, NetherlandsDeel dit artikel