Pure&Crafted Festival heeft de allereerste festivalposter volledig ingekleurd met de toevoeging van de Belgische psychrockers Black Mirrors, de Britse rockband Bad Touch, songwriters Blaudzun en Tim Vantol en Amsterdamse artrockers EUT. Heavy minded folks konden eerder het heavy hart al ophalen met de boeking van Belgische garagerock-sensatie SONS, UK garage-powerpoppers Bad Nerves, de totaal onnavolgbare psychdoomers van Swedish Death Candy en NL garagepop-trots Indian Askin.

Het festival vindt op 28 september plaats in Taets (evenementenlocatie Taets Art and Event Park) in Zaandam. Kaarten kosten € 25,- en zijn te bemachtigen via deze link.

Helemaal niet gek voor een eerste editie zeg. Althans in Nederland, het evenement is overgewaaid uit Berlijn, waar acts als Interpol, The Hives en The Refused al speelden. Pure&Crafted dus, waarbij je onwillekeurig al gauw aan hipsterbier en microbrewery’s denkt. Maar nee, het gaat hier om de craft die zich op twee wielen voortbeweegt.

WALL OF DEATH
Motorfietsen dus, liefst van het vintage soort. Zo krijg je een ‘Wall of Death’ te zien dankzij de Ken Fox Troupe, die met vintage motoren stunt op de steile wand. De International Custom Bike Show in The Wheels Area is pure motorfiets esthetiek: staal, rubber en benzine. Customizers uit heel Europa shinen met hun jaloersmakende bikes en delen hun vakkennis over het bouwen van unieke motorbikes. Er is ook een uitgebreide markt om passende motorkleding en -accessoires te vinden.

PREPARTY MET OA TONY CLIFTON
De dag vóór Pure&Crafted is het trouwens ook al feest. Op vrijdag 27 september gooit de organisatie namelijk als pre-party de ‘Pure&Crafted x Rusty Gold ClubNight’ in de Q-Factory in Amsterdam met ook optredens van de Nederlandse (garage/punk) rockbands Tony Clifton en Queen’s Pleasure. Op zondag 29 september sluit het festijn dan af met een collectief ontbijt, voorafgaande aan The Distinguished Gentleman’s Ride.

Check voor meer info o.a. het FB-event.Deel dit artikel