WOLVON met in het midden de nieuwe drummer

WOLVON met in het midden de nieuwe drummer, foto Sjors Hoogerdijk

Opgelet! WOLVON speelt deze week drie shows met het Duitse Die Nerven in Vera, Extase en Metropool. Beide bands staan voor een mix van de betere, genadeloze noiserock en post-punk en dit Stuttgart-Groningen combo is dan ook zwaar aanbevolen. Een mooi moment om meteen wat nieuw geluid te laten horen, dachten ze bij WOLVON en zie hier: twee nieuwe tracks. Notice en Cymbals komen gebundeld op een cassette-EP, die jij natuurlijk bij een van die shows aanschaft (data onder de tracks). Zeker nadat je ze hier vast beluisterd hebt.

WOLVON, dat inmiddels met een nieuwe drummer opereert, levert met Notice en Cymbals weer twee typische werkjes af: hard, noisy en meeslepend, met veel tempowisselingen en verdacht pakkende zangstukken. Net wat minder genadeloos wellicht en een goede voorproef van het voor volgend jaar geplande album. De cassettehoes is van de hand van Douwe Dijkstra, de foto is van Sjors Hoogerdijk en de nummers zijn opgenomen in de No Pussy Blues studio van Klaas Pot.

WOLVON cassetteDie Nerven en WOLVON ontmoetten elkaar bij een Eurosonic-showcase van het Subroutine label in de knusse Ierse Pub O’ceallaigh, die volledig uit de voegen barstte. De Duitsers waren gecharmeerd van de kroegshow en de Groningse undergroundscene en vroegen WOLVON mee op deze korte tour.

Henk Wobbes (ex-Grinding Halt) zit inmiddels achter de drumkit, nadat Bram Nigten in april uit de band stapte. Op 26 september stond het drietal voor het eerst samen op het podium tijdens het SubrouTien jubileum. Wellicht is de band nog te zien op het jaarlijkse Eurosonic after-feestje van Subroutine Records in Café Kult… Deze week zijn er in ieder geval weer drie vuurdopen:

Die Nerven & WOLVON:
9 december Vera, Groningen.
10 december Stadswacht Extase, Tilburg
11 december Metropool, Hengelo (met ook Rats on Rafts)

Meer WOLVON op de Bandcamp.Deel dit artikel