Kijk, dat is nog eens wakker worden! Jawel, we hebben weer een dikke primeur om je speakers mee te vernielen, met ditmaal niet een maar twee singles om de ochtend mee door te komen. En dat ook nog eens rechtstreeks uit Nijmegen, want punkrockers Ink Bomb en No Breakfast Goodbye staan aan de vooravond van splinternieuw plaatwerk. Namelijk een splitrelease die vandaag exclusief wordt afgetrapt met een dubbele single. Een goede vervanger voor je vierde bak koffie, want Mutilation Boy en The Losers Club zijn toepasselijke upbeat punkbeukers die je in goed humeur brengen, ook nog eens vergezeld door fraaie lyric video’s. 

Voor beide bands was het in februari 2020 even slikken, met een volle concertagenda die in rook ging. Toch bood het de kans en tijd om aan het schrijven te gaan. Voor Ink Bomb de opvolger van langspeler Fiction (2019) en No Breakfast Goodbye hun eerste muziek sinds de twee singles I’ll Be Back en Pick Me Up uit 2019. Als twee Nijmeegse punkbands een goede reden dus om de muziek samen te bundelen in samenwerking met drie labels, namelijk Horn & Hoof Records (Groot-Brittanië), Dental Records (Canada) en Concrete Head Entertainment (Verenigde Staten). Ink Bomb zanger Joost Hoedemaeckers licht toe: “Bij elke nieuwe release willen we een stapje verder komen. Tot nu toe deden we altijd alles zelf. Nu denken we dat onze muziek in de samenwerking met deze drie toffe labels door meer mensen gehoord gaat worden.” In hun track Mutilation Boy staat dan ook een astronaut centraal die zich in een eenzaam landschap bevindt, wachtend op een bus die nooit komt. Toepasselijk uptempo, met een strak ingemetselde productie:

 

Thematisch sluit The Losers Club van No Breakfast Goodbye hier dan ook op aan, niet alleen met de lyric video, waarin we een duiker aanschouwen, maar ook in de artwork van de in Berlijn woonachtige tattoo-artist Jord Jansen. Aldus No Breakfast Goodbye-bassist Freek van Kouteren: “De handen van de astronaut en de duiker grijpen in elkaar. Voor deze release hebben we figuurlijk de handen ineengeslagen om als bands een stap verder te komen.” In de video van No Breakfast Goodbye staat de duiker centraal, diep onder water en ver weg van een wereld die in brand staat. de track sluit naadloos aan op de upbeat energie van Mutilation Boy, inclusief een aanstekelijke gitaarmelodie en een pakkend refrein. Beide singles zullen verschijnen op de volledige split-release die 18 juni uitkomt en alvast te pre-orderen is via deze link.

Mutilation Boy van Ink Bomb en The Losers Club van No Breakfast Goodbye zullen vanaf donderdag 25 maart tevens verschijnen via de bekende streamingplatforms. De volledige split-release is te pre-orderen op rood vinyl via de Ink Bomb websiteDeel dit artikel