Norma JeanWe waren al zeer verblijd dat Norma Jean na lange tijd weer naar Nederland komt, nu is er ook nog vers spul los van de aanstaande plaat en… mogen we twee (x 2) tickets weggeven voor de show in Q-Factory, Amsterdam op maandag 27 juni. Het Haarlemse Hibakusha verzorgt het voorprogramma met recente FortaRock-ervaring op zak, dus alle reden om af te komen. Vooral omdat dit de enige Nederlandse show van deze tour betreft en die nieuwe song 1,000,000 Watts best wel hard is.

Daarover later meer, nu eerst die kaarten. Beantwoord deze vraag: “Wat was de naam van de band voordat ze die omdoopten in Norma Jean?” Stuur een mail met je antwoord aan contact@nmth.nl o.v.v. ‘Norma Jean baby’. Volgende week maken we de winnaars bekend.

Dan het nieuwe werk, wat tot ons komt via de goede mensen van NPR. 1,000,000 Watts is een typisch staaltje van de Amerikaanse metalcore-mannen: schreeuwen, gierende gitaren, break, lekkere riff, stukje rust met melodieuze zang, meer riff- en screamwerk en een beest van een refrein. Luister en geniet onderaan. Het is de voorbode van de zevende plaat Polar Similar (artwork rechts, tracklisting helemaal onderaan), die de band zelf als volgt aankondigde:

“We are The Almighty Norma Jean. Our new record is called POLAR SIMILAR. It will be released 9.9.16 on Solid State Records.
We’re very excited to release our first single “1,000,000 Watts” exclusively at NPR.”

Noted! 9 september dus. Voorproefje hieronder en meer op 27 juni in Q-Factory. Wees. Daar.

Tracklisting Polar Similar:
01 – “I. The Planet”
02 – “Everyone Talking Over Everyone Else”
03 – “Forever Hurtling Towards Andromeda”
04 – “1,000,000 Watts”
05 – “II. The People”
06 – “Death Is A Living Partner”
07 – “Synthetic Sun”
08 – “Reaction”
09 – “III. The Nebula”
10 – “The Close And Discontent”
11 – “An Ocean Of War”
12 – “A Thousand Years A Minute”
13 – “IV. The Nexus”Deel dit artikel