Wasted Youth Club

Inmiddels zitten we alweer volop in de eerste festivalzomer sinds drie jaar, maar vanaf september rollen we mooi het najaar in! Want Popronde barst weer keihard los in Nijmegen op zaterdag 10 september, gevolgd door 40 steden gedurende drie maanden. En als het even meezit compleet als vanouds, zonder anderhalve meter of zitshows! Hoewel Popronde 2021 erg geslaagd doch onstuimig was, dankzij continu wijzigende regels, kijken we toch wel het meest uit naar een Popronde zoals het hoort: volle bak gaan in menig poppodium, café of kelder. En om dat vooruitzicht extra mooi te maken halen we onze Popronde voorstelrubriek weer van stal! Met onze Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 17 bands uit onze hard ‘n’ heavy NMTH Talentselectie voorstellen. Vorige keer spraken we met de post-punkers van Shaemless, vandaag raken we aan de praat met de onontkoombare Arnhemse garagepunkmachine Wasted Youth Club!

En als je het echt even over goede garage heb, is Wasted Youth Club je minutieus gedoseerde injectie livegenot! Een band met de potentie om elke Popronde locatie met gutsend zweet te bekladden. Nieuwste EP WYC, eerder dit jaar uitgebracht, klinkt alvast veelbelovend. Het begon echter nog allemaal in het studentenhuis van leden Tim en Sven: ”We hadden net bands als Together Pangea, Fidlar en de toen nog niet (terecht) gecancelde band The Orwels ontdekt. Onze eigen bands Liwets Eye en the Citizens liepen een beetje op een einde en we dachten fuck it, muziek als die bands willen we maken.” Al gauw doken ze de oefenruimte in voor wat demo’s, en sloot even later ook de drummer van Liwets Eye aan. ”Enige tijd later ontmoette Sven onze huidige bassist Reinier op de zomerfeesten. Sven vroeg Reinier in een dronken waas om een vuurtje, ze raakten aan de praat en er werden nummer uitgewisseld. Zo is Wasted Youth Club geboren tot wat het nu is.”

Gleuvengala’s en bierdouches
Aanstaande Popronde zal verreweg van de eerste shows zijn voor de band. Nee, zodra het weer mogelijk was, doken de heren volop in de warming-up met een reeks shows. Daarvan was het Gleuvengala, georganiseerd door punkband Periot, een van de hoogtepunten: ”400 man vol, een dikke party, gekkigheid. Precies hoe wij onze muziek willen delen en zelf ervaren.” Maar daar bleef het niet bij, want de echte klapper moest nog komen. Net als meerdere Popronde Talenten dit jaar, bleek ook het supertoffe gratis festival Valkhof Nijmegen een memorabele: ”Het had niet voller gekund er was een soort beestensfeer van mensen die zin hadden in gekkigheid. Het was een warme zomeravond. Er werd gecrowdsurft, van de balustrade afgedoken, bier gegooid en het had allemaal een heerlijk DIY gehalte.” Voor een voorproefje van hoe het er live aan toe gaat, check je dan ook zeker de Oerklank livesessie hier:

Toekomstplannen
Laatste EP WYC is dan alvast een uitstekende showcase van die overheerlijke sound. Geen gebrek aan toekomstplannen, en daar kan Popronde een opstapje in voorzien: ”Met Popronde willen we naast veel spelen ook graag netwerken, en een fundering leggen voor onze plannen in 2023 en 2024. Zoals een plaat schrijven, een boeker en label vinden. En Eurosonic Noorderslag zou ons ook erg vet lijken!” Eerst maar even Popronde, maar net voor de Nijmegen kick-off zelfs nog een nieuwe single: ”Als een warmmaker voor ons album (die nog moet worden opgenomen). Na Popronde komen we tevens met een tweede single!” Kortom, flink wat op de planning voor de heren! Wasted Youth Club is al bevestigd voor negen steden, meer zal volgen, dus check vooral Popronde.nl en maak nu direct je lidmaatschap rond voor deze Wasted Youth Club!

Wasted Youth Club maakt deel uit van onze hard ’n heavy NMTH Talentselectie tijdens Popronde 2022. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 10 september, blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van meer Wasted Youth Club nieuws via Facebook en InstagramDeel dit artikel