Peter pan speedrockShit, zagen we Peter Pan net nog het Klokgebouw speedrocken op het eigen feestje Speedfest, vertellen ze nu dat ze gaan stoppen. Balen, want in Eindhoven lieten ze nog even zien absoluut tot Nederlands beste gitaarbands te behoren. “It was loud, mean, fast & dirty”, zeggen ze zelf over twintig jaar speedrock. Ze hebben gelukkig nog een beste zwanenzang in petto: een internationale afscheidstournee in 2016. Data hebben we nog niet, maar om maar aan te geven dat ze niet bij de pakken neerzitten: de band vliegt nu naar Japan, waar ze morgen aan een tournee beginnen.

Bassist Bartman vertelde onlangs nog over een van de laatste dromen van Peter Pan Speedrock: het speelrecord van Ramones verbreken. Dat gaat lastig worden met nu 1980 shows tegenover 2247 gigs van de recordhouder, maar Peter Pan schijnt wel de meeste Nederlandse optredens op de teller te hebben. Verder zijn naar eigen zeggen “alle dromen uitgekomen, alle ambities waargemaakt. Het Peter Pan Speedrockverhaal is verteld, het boek mag dicht.” Zanger-gitarist Peter van Elderen, bassist Bart Geevers en drummer Bart Nederhand vinden het na twintig jaar tijd “om nieuwe (muzikale) horizons te gaan verkennen”. We zijn benieuwd.

Peter Pan Speedrock is in die twintig jaar met diverse prijzen bekroond. De groep speelde sinds 1996 in zo’n beetje elke stad, dorp en gehucht in Nederland op een festival of clubpodium. Ze zijn net terug van een Amerikaanse tournee met Nick Oliveri’s Mondo Generator en dat was bepaald niet voor het eerst: er werd vrijwel continu getourd door Europa, maar ook Noord-Amerika & Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Azië (komende week dus Japan) kregen hun portie speedrock ’n roll van het Eindhovense trio. Twintig jaar Peter Pan Speedrock betekent ook vijftien albums, vijftien edities van hun eigen festivals (vijf keer Koningsdagfestival Klok Rock Orange en tienmaal Speedfest), een eigen Premium Speedrock Heavy Lager bier, ruim een miljoen bezoekers, honderdduizenden roadtrip-kilometers en straks dus waarschijnlijk 2000+ shows.

Bekijk hieronder een impressie van Speedfest met een interview met Bart Geevers en het grote Speedfest-verslag hier.Deel dit artikel