Mountainbike op Pedro Pico Pop

Mountainbike op Pedro Pico Pop

Pedro Pico Pop is het jaarlijkse excuus van de festivalorganisatie om een hele berg toffe bands naar Raalte te halen. Dit jaar speelden onder meer Tijuana Panthers, The Black Cult, PAUW, The Miseries, The Kendolls, Fake O’s en Mountain Bike. We konden er niet bij zijn, maar mochten wel kaarten weggeven en prijswinnaar Ruben Drost had het zeer naar zijn zin. Hierbij zijn verslag.

Het winnen van twee kaartjes voor Pedro Pico Pop is een mooie aanleiding om eindelijk eens te gaan kijken op dit festival in Raalte, een klein dorp zo’n 25 km buiten Zwolle. Als muziekliefhebber en Zwollenaar zag ik het festival regelmatig voorbij komen, maar op een of andere manier was ik er nog nooit geweest. Tot dit weekend. Pedro Pico Pop is een kleinschalig festival met vier verschillende podia. Het eerste wat opvalt is de toffe aankleding van de Bunker en het Rock ‘n Roll Stage.

Fake O's

Fake O’s

De Bunker is zoals de naam al aangeeft een half ronde bunker/hangar waar met name een aantal buitenlandse rockacts optreden. De Belgen van Mountain Bike springen er als eerste positief uit. Als je de nerdy uitziende bandleden in hun boxershorts en basketbalhemdjes op het podium ziet staan, weet je niet wat je moet verwachten, maar ze blijken erg toffe en energieke garagerock te maken!

Het Rock ’n Roll Stage is een soort houten veranda waar een aantal hardere bands zijn geprogrammeerd. Met name de rauwe hardcore punk van Fake O’s is live erg lekker en de hyperactieve rondrennende zanger erg vermakelijk.

The Miseries op Pedro Pico Pop

The Miseries op Pedro Pico Pop

Op de Mainstage staan logischerwijs de grotere namen geprogrammeerd. Hoewel ze volgens de timetable 45 min mogen spelen rocken The Miseries (met Tim Knol) er in een half uur hun setlist doorheen. Toen ik het album een tijdje terug luisterde beklijfde het niet direct, maar live pakt de energieke garagerock erg goed uit. Een band die er ook positief uit springt is Friends of the Family. Met 10 man en evenveel verschillende instrumenten maken ze aanstekelijke folk en ze weten het publiek gelijk aan het dansen te krijgen!

Friends Of The Family

Friends Of The Family

Afsluitend gaan we nog even langs het Open Air Stage, waar met name dj’s en hiphop geprogrammeerd staan. De show van Kraantje Pappie is erg aanstekelijk en de Groninger krijgt het publiek goed los. Een pluspunt van het festival is dat we overal snel aan de beurt zijn voor ons biertje. Conclusie: Pedro Pico Pop is een erg leuk festival, waar je een dag lang toffe bands kan checken en ontdekken. Een goede programmering met voor elk wat wils!

 Deel dit artikel