Sputnik 9, foto Wouter van Uden

Sputnik 9, foto Wouter van Uden

Paceshifters meets Jungle By Night/Mysterons, Projekt Rakija en Automatic Sam had daar boven kunnen staan, want de leden vinden elkaar in Sputnik 9. Het betreft een bijzonder project van Lars Spijkervet, die je kent als drummer van Automatic Sam. Hij brengt van januari tot en met september elke maand een single uit met live-video. Dat komt aan het eind samen in een verzamelalbum en releaseparty, naar verwachting in november. Ditmaal deden Seb Dokman (Paceshifters), Igor Sekulovic (Projekt Rakija) en Peter Peskens (Jungle By Night, The Mysterons) mee en het resulterende Beautiful Lie zie je hieronder.

Sputnik 9, foto Wouter van Uden

Sputnik 9, foto Wouter van Uden

Vanaf januari schrijf je, dus dan is dit vast niet de eerste? Klopt. De eerste track (Get By) was met Marlon Penn (Marlon Penn), Leon Sibum (Kirsten van Teijn, Grenadeers) en Alex van Damme (Shaking Godspeed) en is hier te zien. Volgende week begint Spijkervet alweer met de opnames van Entry 3 van het logboek en duikt hij de studio in met helden Wout Kemkens (Shaking Godspeed), Gertjan Gutman (Birth of Joy) en Dave van Beek (Ggu:ll).

Verdere artiesten die mee gaan doen zijn o.a.:
Niek Nellen (Afterpartees), Paul Zoontjens (The Kik, Simon Keats), Josephine van Schaik (The Mysterons), Rocco Ostermann (Donnerwetter), Stijn Hosman (Polynation), Huub van Loon (ex-Dearworld, Dirty Daddies) en waarschijnlijk iemand van DeWolff.

Wat kunnen we er nog meer over vertellen? Nu ja, de vork zit iets uitgebreider in de steel. Spijkervet gaat maandelijks twee dagen een opnamestudio in met steeds een andere groep muzikanten. Doel is om twee songs te schrijven Hiervan wordt elke maand een single uitgebracht met live-video. Aan het einde van de rit vind je van elke sessie één liedje terug op het verzamelalbum, dat digitaal en op vinyl uitgebracht wordt. Spijkervet belooft een grote releaseparty te houden, waar zoveel mogelijk participerende artiesten komen spelen en rekent op november. Later meer dus. Wij kunnen alvast niet wachten op deel 3!

Prachtproject! Stay tuned en abonneer je op www.sputnik9.nl voor meer materiaal en kijk hier naar Beautiful Lie:Deel dit artikel