Baroness op Graspop, foto Rob Sneltjes

Baroness met nieuwe gitarist Gina op Graspop, foto Rob Sneltjes

Het is de vierde keer dat FortaRock nieuwe namen bekendmaakt voor de editie van 2018 en ook ditmaal mogen we de aangekondigde bands kwalificeren als ‘zo, niet de minste zeg!’. Deze drie nieuwe namen krijgen we nog in december mee:

* Opeth
* Baroness
* Death Alley

DEATH ALLEY
Death Alley spraken we onlangs uitgebreid over alle nieuwe ontwikkelingen. De band deed na het eigen Last Night On Earth feest in Den Haag een uitgebreide Europese tournee met Kadavar en Mantar en heeft getekend bij het grote Century Media Records, waar de nu nog titelloze opvolger van Black Magick Boogieland zo rond maart 2018 moet verschijnen

BARONESS
Baroness zagen we met nieuwe gitarist Gina Gleason op Graspop Metal Meeting. Een paar maanden eerder leverden ze al een zeer memorabele set op Roadburn. Ook spraken we frontman en curator John Dyer Baizley daar in een video-interview over onder meer zijn rol op en band met het Tilburgse festival.

OPETH
De Zweedse grootmeesters van de prog metal zagen we ook in grootse vorm op Graspop. Ook bespraken we laatste album Sorceress: “een retegoede plaat van een band die lekker eigenzinnig zijn creatieve weg uitstippelt”.

Al aangekondigd waren:
Nightwish, Parkway Drive, Kreator, Meshuggah, Avatar, Death Angel, Thy Art is Murder, Body Count (+Ice-T), Satyricon, Alestorm en Igorrr.

FortaRock 2018 vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni in Goffertpark, Nijmegen. Verdeeld over twee podia treden er in totaal 22 bands op, waarvan Nightwish (zaterdag 2 juni) en Parkway Drive (vrijdag 1 juni) de headliners zijn. Het festivalterrein krijgt een make-over en voor voldoende catering en een festivalmarkt wordt uiteraard ook gezorgd. Tevens onderzoekt de organisatie de mogelijkheden voor een officiële festivalcamping in Nijmegen. Hierover wordt later meer duidelijk.

De kaartverkoop voor FortaRock 2018 loopt via Ticketmaster. Voor alle informatie en de kaartverkoop: www.fortarock.nl.

FortaRock 2018
Goffertpark, Nijmegen
Vrijdag 1 juni: Parkway Drive, Death Angel, Body Count feat. Ice-T, Thy Art is Murder + 6
Zaterdag 2 juni: Nightwish, Opeth, Kreator, Meshuggah, Satyricon, Baroness, Death Alley, Alestorm, Avatar, Igorrr + 2

Deuren open vrijdag 1 juni: 13.00 uur / Aanvang: 14.00 uur
Deuren open zaterdag 2 juni: 12.00 uur / Aanvang: 13.00 uur

FortaRock 2018 Announce #4 NLDeel dit artikel