NothingHeerlijk potje shoegaze van Nothing, dat op de nieuwe track ook nadrukkelijk richting nineties grunge en vooral The Smashing Pumpkins gaat. Helemaal niks mis mee dus, laten we het als steunbetuiging beschouwen voor de hereniging van James Iha met zijn oude bandmaten voor onder meer een uitvoering van Siamese Dream in LA.

Maar genoeg gemijmer en jeugdsentiment, terug naar Nothing! En met reden, de band liet laatst met Vertigo Flowers al een fijn voorproefje horen van dat tweede album. Iets waar we na debuutplaat Guilty of Everything (2014) zeer naar uitkijken. Tired Of Tomorrow komt 13 mei uit op Relapse Records en is vast te bestellen via Relapse (fysiek) en op Bandcamp (digitaal). De band uit Philadelphia maakte onlangs ook een set Noord-Amerikaanse data bekend, maar daar houdt het goede nieuws even op.

De spannende, bloederige video krijgt een nogal bijzondere, surrealistische einde. Spoiler: er is leven na de dood en Michael Jackson is daar. De video, of eigenlijk: minifilm is geregisseerd door zanger-gitarist Domenic Palermo met Kevin Haus. Volgens Palermo gaat het nummer over ‘pijn lijden en dansen met de koortsachtige nieuwsgierigheid of dit leven ook maar iets belangrijker is dan wat erna komt of wat eraan voorafging’.
Deel dit artikel