Voor een deel voelt het als heel lang geleden, aan de andere kant ook nog steeds heel dicht bij. De afterburner van Roadburn 2018  duurde dit jaar wel erg lang. Op de fora raakten de wild enthousiaste bezoekers niet uitgesproken over de legendarische afgelopen editie en kreeg Tilburg welhaast een bedevaartstatus toegekend. Niet toevallig lanceren we vandaag, precies drie maanden na dato, de mini-docu die we tijdens het 4-daagse walhalla voor underground, heavy en avant-garde hebben geschoten. Opdat wij niet vergeten!

In de docu, wat gerust een ode aan het festival genoemd mag worden, zien en horen we de persoonlijke verhalen en betrokkenheid van de belangrijkste stakeholders van het festival: de artiesten. We tekenden uit de monden van o.a. Julie Christmas (schitterde op de eerste dag met Cult Of Luna), Jacob Bannon (Converge), Richey Beckett (ontwerper van het festival-artwork) en Isaiah Mitchel (Earthless) op dat het festival het ultieme ‘bucket list item’ voor vele artiesten is, hoe het cureren van programma en de ontwikkeling van speciale projecten tot stand zijn gekomen, wat de directe link is tussen muziek en beeldende en visuele kunt en waarom Roadburn zo’n relevant en urgent festival is en ook zal blijven. Uiteraard spraken we ook uitgebreid met ‘mr. Roadburn’ Walter Hoeijmakers. Over zijn persoonlijke benadering, de voordelen van nieuwe locaties en de onvoorwaardelijke liefde voor alles dat zich boven het maaiveld waagt.

Met bijna een half uur op de klok, is deze docu geen wegwerpartikel. Wij raden aan om een goed glas in te schenken en er even rustig voor te gaan zitten. Wij kijken intussen alvast uit naar de editie van 2019!Deel dit artikel