No Turning Back op The Sound Of Revolution, foto Dave van Hout

Boos, bozer… No Turning Back! De nieuwe release van de vaandeldragers van de Nederlandse hardcore is wel heel goed getimed: De ‘Conquer EP’ kwam woensdag uit en kon diezelfde avond meteen als razend woedende soundtrack dienen om die onvoorstelbare verkiezingsuitslag te verhapstukken. Mind you, het hele NBT-repertoire is meer dan geschikt om even hevig stoom af te blazen. Dachten we ’s ochtends nog dat opener ‘Hope For Tomorrow’ heel toepasselijk getiteld was voor de politieke toekomst, een werkdag en een gesmoord electoraal feest later bleek ‘No Love For This World’ toch beter te passen. Morgen kun je dat luidkeels meebrullen in het Eindhovense Klokgebouw, waar ze terecht hoog op de poster prijken van Revolution Calling, hét festival voor de hardcore-liefhebber. 

Nu is hardcorepunk natuurlijk sowieso meer dan geschikt om welke frustratie dan ook op weg te stompen, trappen, schreeuwen en krijsen, maar met No Turning Back heb je ook wel de eredivisie van het genre te pakken. Geen andere Nederlandse hardcoreband pakt zoveel respect over de grenzen en de mannen uit Brabant venten dat al sinds 1997 wereldwijd uit. Het vijftal deed al twee handenvol Amerikaanse tours en speelde op alle continenten. Sterker: in 2009-2010 deden ze dat binnen een jaar. Check de benen van Martijn van den Heuvel voor het bewijs, dat de brullende frontman in ieder werelddeel in inkt liet vereeuwigen.

No Turning Back speelt nog heel regelmatig en staat zo 16 december weer op een Amerikaans podium voor het H2O festival met onder meer Madball en E-Town Concrete. Op het releasefront was het echter al sinds 2019 stil. Twee weken geleden sloeg single ‘No Fear Of Pain’ dan ook als een bom in. De EP ‘Conquer’ is 22 november uitgebracht op het Amerikaanse Triple B Records. Gemeen goede shit, dus check dat. Tot onze niet geringe verbazing verscheen er vandaag (24-11) gewoon nog een NBT-album. ‘The Beautiful Lies…The Horrible Truth’ is echter een combinatie van de twee eerste EP’s van de groep uit 2000 en 2001, die nu dankzij Re-Ignition Records voor het eerst samen op vinyl te krijgen zijn.

Voor die compilatie is wel nieuwe en uiterst ziek artwork gemaakt. Dat zie je hier links en dat vind je terug op 12-inches en T-shirts, waar je uiteraard morgen bij de merchandisetafel in het Klokgebouw je hand op kunt leggen. Dat geldt ook voor die toch wel gruwelijke nieuwe EP vol hardcore van de bruutst boze plank. Wel eerst even in een locker stoppen voor je al moshend door de voormalige fabriekshal knalt op dat absolute pit-anthem ‘No Fear Of Pain’.Deel dit artikel