The Hives op CityRock, foto: Rob Sneltjes

NMTH heeft de laatste jaren weer met eigen oren en ogen mogen ervaren hoezeer Sjock de geuzennaam ‘your rock ’n roll highlight of the year’ waarmaakt. Maar er gebeurt heel wat meer dan alleen rock ’n roll op de Poeyelheide in Gierle (bij Antwerpen, 50 km onder Eindhoven). Al 44 jaar staat Sjock op de festivalkalender en daar komt ook de nodige punk, rockabilly, garagerock, noise en wat al niet meer bij kijken, evenals bier en vettige worsten natuurlijk. Lang verhaal kort: Van 12 t/m 14 juli moet je op Sjock 44 zijn en wel hierom:

Door Ingmar Griffioen

The Hives speelt!
Potverrrr, je kunt me op Sjock weer wat Scandinavische lekkernijen verwachten. Deze Zweedse garagerockers razen nog overminderd hard als ten tijde van Veni Vidi Vicious. Frontman Pelle Almqvist is een onstuitbare bom van energie en de groep heeft net deze single uit waarvan de titel nogmaals benadrukt…:

The Hellacopters
Ook deze Zweden komen we nog in bio’s tegen van de talloze jonge bands die ze beïnvloed hebben. Begrijpelijk, want The Hellacopters is nogal geweldig. Sinds eind 2016 zijn ze weer bij elkaar en op Sjock 2017 maakten ze de reünie al volkomen waar. Twintig jaar verder vuurt de groep nog net zo makkelijk die ijzersterke songs af:

King Khan and the Shrines
King Khan is een prettig geschifte Canadees-Indiaas vat vol sterke verhalen, grollen en pure rock ’n roll. De inmiddels vanuit Duitsland opererende Arish Ahmad Khan heeft veel gevoel voor show, soul en ook weer een geweldige band om zich heen verzameld. Live altijd een happening en bijna zo wild als ’s mans levenswandel.

Gluecifer
Gewoon weer een legendarische, hard rockende band uit hoge noorden? Yup, ook Gluecifer heeft de hoogtijdagen al even geleden beleefd. De Noorse ‘kings of rock’ zijn sinds 2017 weer bij elkaar en dat is echt wel bijzonder goed nieuws. Zo lekker ging dat 15 jaar geleden:

CJ Ramone
Levende legende (een van de laatstee uit de Ramones-heydays…) Christopher Joseph Ward was van 1989 tot 1996 de bassist/zanger van The Ramones en blijft dus altijd bekend als CJ Ramone. Hij versleet sindsdien meerdere bands en runt ook zijn eigen punkgroep. En wat dacht je wat? CJ heeft een nieuw album uit:

The Bar Stool Preachers
Gejaagde skapunk, gebracht in lekkere songs en maatschappijkritische vorm: The Bar Stool Preachers. De zes mannen uit Brighton tourden de UK met The Mighty Mighty Bosstones en net voordat ze met Bouncing Souls & The Bronx naar de VS gaan komen ze even Sjock verbouwen.

Lone Wolf
Weet je wie pas lekkere nummertjes schrijven? Die Rotterdamse punkerts van Lone Wolf! De (ex-)leden van The Apers, Accelerators, The Windowsill, Giant Eagles en met Merel van Bat Bites schuimden vorig jaar nog de Popronde af. Bearded Punk en Stardumb brachten een beste plaat uit en er gaan vast meer grenzen verlegd worden.

The Goddamn Gallows
Voor jou als ongetwijfeld ruimdenkende (en -drinkende) Sjock-ganger is deze groep een must. The Goddamn Gallows dient een duistere mix op van psychobilly, countrypunk, bluegrass, zigeunermuziek en metal, die wel wordt getypeerd als ‘zwartgallige gutterbilly’. Moet je met eigen zintuigen ondergaan toch? Dat dachten we.

De Stekkers
Nederlandsche garage-punk met Philicorda-orgel! Yessss. Denk The Sonics en Oblivians, maar dan uit de zuidelijke Nederlanden. Fucking geweldig:

Titty Twister
De ervaren Sjocker weet dat ie natuurlijk best drie dagen hard kan gaan op die punk, rock ‘roll en meer op de Main Stage, maar dat het echte sexy zweetwerk in de Titty Twister plaatsvindt. Inclusief de betere staaltjes rock ’n roll-dansen, dus haal die hoepelrok uit de kast en zet je kuif in het vet. Drie dagen lang kun je in de tent weer terecht voor rockabilly, good ole rock ’n roll, bluegrass, soul en meer authentiek rootsy spul. JD McPherson is de grootste naam, maar onder aan de bill poets je me daar een partij ruwe diamanten op.

Wat te denken van (ex-Seatsniffer) Walter Broes en zijn Mercenaries?! En… van the Nite Howlers met hun uptempo 50ies rockabilly en rock:

Tot op de Poeyelhei, tot Sjock!
Meer info via de website en het FB-event.Deel dit artikel