Sjock banner
De 43e editie van het langstlopende, alternatieve festival van België staat voor de deur: Sjock! Hollanders hebben misschien wat minder last van de oranjekoorts dit seizoen, al snappen wij best dat je de Rode Duivels wilt supporten. Maar goed, omdat Sjock toch echt om muziek draait, zijn dit de bands waar je even wat tijd vrij voor moet maken, voetbal of niet.

Door Timothy Aarbodem

MC50 plays ‘Kick Out The Jams’
De Motor City 5, de échte godfathers van de Detroitse punk, brachten een halve eeuw geleden het invloedrijke Kick Out The Jams uit. Gitarist en broeder Wayne Kramer komt met een supergroep naar Sjock om dit feit te vieren. Helaas is drummer Dennis ‘Machinegun’ Thompson er niet bij, het andere, enige overgebleven lid van de MC5 (MC2?). Ter compensatie zijn Kim Thayil (Soundgarden), Brendan Canty (Fugazi), Dug Pinnick (King’s X) en Marcus Durrant (Zen Guerilla) wel van de partij.

Vrijdag 6 juli, 23:05u, Main Stage

Nine Pound Hammer
Nashville Pussy stond nog op de voorgaande editie van Sjock, gitarist Blaine Cartwright staat nu met Nine Pound Hammer op de planken van het hoofdpodium. Gevormd in 1985 in Owensboro, Kentucky. De band mengt country en rurale invloeden met punk, maar wel iets meer ‘street’ dan de gemiddelde cowpunkband. Oh, en zij verzorgden ook themesongs voor Adult Swim’s 12 oz. Mouse en Aqua Teen Hunger Force!

Zaterdag 7 juli, 17:55u, Main Stage

Lords of Altamont
De band rondom Jake Cavaliere blies ons vorig jaar op Helldorado al omver en gelukkig zijn zij weer te aanshouwen in het pitoreske Gierle. Cavaliere verdiende zijn sporen bij bands als The Fuzztones, The Morlocks en sinds kort ook bij The Sonics. Kortom, klasse garagepunk en motorrock van het hoogste niveau!

Zaterdag 7 juli, 19:35u, Main Stage

The Mummies
Sjock weet het elk jaar weer goed te regelen, ditmaal een exclusieve show op Europese bodem van cultband The Mummies! Geniale gekte van vier gasten gehuld in kilometers verband. Eind jaren ‘80/begin jaren ’90 waren zij één van de grondleggers voor de huidige generatie van DIY, garage rock n’ roll. Deze beelden bevestigen nog eens hun beruchte, live-reputatie.

Zaterdag 7 juli, 20:30u, At the Titty Twister

Mind Rays
Op Sjock is er gelukkig ook plek voor bands van eigen bodem, en dat is altijd tof! Zo ook voor Mind Rays, fuzzy noisepunk uit Gent!

Zondag 8 juli, 13:30u, Main Stage

SJOCK43-4-2SJOCK43-4-2



Deel dit artikel