anthraxDynamo Metal Fest time baby \m/! We begonnen al vlotjes een stel tips op te roffelen, maar laten we eerlijk zijn: Er staan negen bands op het menu en die zijn toch echt allemaal, van headliner Anthrax tot de Eindhovense groovemetalformatie Extremities, het zien waard. De belangrijkste tip is dan ook: Zorg dat je vanaf 11.00 uur voor de deur staat van de Kunstijsbaan, dan ben je tot en met 23.00 uur hard onder de pannen in Eindhoven.

Het is de tweede editie van Eindhoven Metal Fest, en de eerste verkocht zo uit. Nu zijn er nog kaarten aan de dagkassa te koop (25 euro) en vanavond ligt er bij Dynamo aan het Catharinaplein ‘nog een klein stapeltje kaartjes’. En daar moest je toch zijn voor die pre-party met Inferum, Skeletal Remains en Suicidal Angels + White Boy Wasted en Facelifter in cafe The Jack.

Zaterdag dan voor de nog realer deal. Er is maar een podium en niks overlapt, dus je hoeft je niet de poten uit je lijf te lopen om alles te zien. Tenzij je met de auto komt, want de parkeerruimte is beperkt… De organisatie raadt dan ook aan met het openbaar vervoer te komen. Er zijn pendelbussen om je van station Eindhoven naar de ijsbaan en terug te vervoeren.

Om nog duidelijker te maken wat er speelt en waarom je dat wilt zien… zie hier de line-up in muziek.

EXTREMITIES, 11.50-12.20
Eindhovenaren Extremities smeden het die prog. en groovemetal als het heet is: Ze brengen debuut-EP “Rakshasa” uit op de dag van DMF. Hier de single Thousand Faces. Opgelet: Deze jongens wonnen niet zomaar die Dynamo Band Battle he!

AUDREY HORNE, 12.40-13.20
Heavy metal en hardrock uit het Noorse Bergen dan. Uit de tweede stad van het land komt Audrey Horne, inderdaad vernoemd naar het Twin Peaks-karakter. Weinig Noors aan, meer Amerikaanse hardrock en dat ziet er dan ongeveer zo uit:

TEXTURES, 13.40-14.25
Speciale vermelding voor deze technisch begaafde helden en een legitiem stukje ‘eigen metal eerst’. Textures bracht in februari Phenotype uit op Nuclear Blast en dit is een van de kneiters.OBITUARY 14.45-15.35

DMF had dus dikke pech met het wegvallen van Life Of Agony maar scoort dikke punten met vervanger Obituary, die ons recent op Speedfest en FortaRock wegblies. Showtje uit 2015 geeft een aardige indruk van de extreme power van de death metalveteranen uit Florida:

POWERWOLF, 15.55-16.45
Omdat live-album/DVD/blu-ray ‘The Metal Mass – Live’ pas 29 juli uitkomt op Napalm Records ga jij in Eindhoven voorproeven van deze grootse, theatrale Duitse powermetal. Voorproefje van je voorproef met de show op Graspop 2016:

SACRED REICH, 17.15-18.15
Heftige thrashmetalband uit Phoenix, Arizona, sinds 2007 weer bijeen. De band kijkt uit naar de show in Eindhoven, door frontman Mike Andre beschreven als ‘home turf’. Sacred Reich gaf al eens een Live At Wacken cd/dvd uit en niet voor niks:

METAL CHURCH, 18.45-19.45
San Fran heavy metal, heropgericht in 2012, sinds 2014 is zanger Mike Howe ook weer van de partij en in maart dit jaar verscheen elfde album XI. Klinkt nog redelijk straf:

AT THE GATES, 20.15-21.15
De volle impact van At The Gates zagen we vorig jaar op FortaRock in the City in Doornroosje. Sinds de jaren 90 baren de Zweden, pioniers van de beruchte Gothenburg scene, opzien met een mix van death metal met invloeden uit NWOBHM, thrash en black metal. Wacken Open Air voelde ‘m wel vorig jaar:

ANTHRAX, 21.45-23.00
De headliner is deze zeer gereputeerde New Yorkse thrash en speedmetalband. Sinds 1981 actief en hoewel Anthrax dit jaar weer een album (For All Kings) uitbracht, denken we toch eerder aanb track als Caught in a Mosh, Madhouse, Got the Time etc. Dit wordt zo bruut pitten op die ijsbaan…

Right, er is bier (Jopen onder meer), er is Langharig Tuig (ook bier), er is metal, er is een lid van ‘The big 4’ als afsluiter, en er is… hold for it… in de middag zowaar kans op wat zon; wij hebben er zin in! Maar eerst staan we om 19.00 uur op de deur te beuken voor de DMF pre-party.

13700141_2081789122047205_8723830059979492205_nDeel dit artikel