This photograph is copyrighted and may not be used without permission. Please feel free to contact me for usage rights. More @ //www.coppersky.nl/ and  //www.gertjanvanderloo.nl

‘Band of Brothers’ Coppersky: foto Gertjan van der Loo

Coppersky Tour poster 2016Coppersky heeft het tweede album af en de Utrechtse rockers presenteren If We’re Losing Everything op 4 maart in De Helling. Never Mind The Hype presenteert ook en wel, samen met Muttis Booking en het Duitse label Uncle M, de hele, deels door Duitsland en België voerende clubtournee. Sterker nog: we presenteren je hierbij meteen het eerste geluid van die plaat: de single Loose Ends. Die draagt het kenmerkende donkere rock-stempel van Coppersky en op basis van die eersteling durven wij te voorspellen dat de plaat weer een meeslepende affaire gaat worden.

How about een band met drie broers en twee vrienden? Dat moet wel een hechte bedoening worden en dat geldt zeker voor Coppersky. De band ontwikkelde een redelijk Amerikaans geluid met punkrock, powerpop en Americana invloeden. Nee, nu niet aan Kings Of Leon gaan denken, maar wel aan rootsy spul als The Gaslight Anthem en dan met de stem van Matt Berninger (The National). Die gekleurde vocalen van Erik Zwart zijn een sterk handelsmerk.

De band heeft ondertussen al een 7-inch EP en een debuutplaat uitgebracht en live ook de nodige sporen verdiend. De vraag was dan ook niet of we in deze clubtournee moesten stappen, maar wanneer en vooral: wanneer we nieuw materiaal mochten verwelkomen. Vandaag dus! Tweede album If We’re Losing Everything komt dus 4 maart uit en je vindt de tot nu toe bevestigde data van de clubtour onderaan.

Ja wij kunnen ook niet wachten en alleen het geduld verzachten met… Loose Ends! Verder is het aftellen en wellicht die langspeler vast bestellen. Dat kan via de Nederlandse distributeur Suburban.

NMTH presents Coppersky on tour:
4/3 Releaseshow, De Helling, Utrecht
12/3 Sugarfactory Amsterdam
17/3 Dolhuis, Dordrecht
18/3 Jam Club, Meppen, DE
19/3 De Klinker Aarschot, BE
2/4 Molotow, Hamburg, DE
4/4 Ramones Museum, Berlijn DE
5/4 Cassiopeia, Berlijn, DE
9/4 Vera Downstage, Groningen
15/4 Nachttanz, Heidelberg, DE
16/4 Lucky’s Luke, Trier, DEDeel dit artikel