Popronde Utrecht (dB’s) – Baardvader, Foto Roy Wolters

Het waren drie lange jaren, maar ein-de-lijk is het weer zover! Een Eurosonic als vanouds zonder restricties, wat betekent: een kneiterharde alternatieve showcase van Never Mind The Hype! Over de vorige Penguin x NMTH showcase, destijds in 2020 met Wallace Vanborn, Diggeth, Farer en Abdomen raakte onze hoofdredactrice Marije Heida niet uitgepraat, legendarisch als het was. Omdat we natuurlijk aardig staan te popelen, hebben we besloten om alvast officieel aan te kondigen dat we op woensdag 18 januari Tikibar De Drie Gezusters weer finaal af gaan breken net een overdonderend arsenaal aan vette bands! Te weten: hevig fuzzende Hagenezen Baardvader, Groningse doomgiganten Onhou, Utrechtse sludgepunkexplosie Rats and Daggers en Friese sludge metalbelofte Ter Ziele! En dat helemaal gratis…

Baardvader, Onhou, Rats and Daggers en Ter Ziele: alle vier bands die in een post-pandemie wereld het afgelopen jaar indruk maakten! En potverdorie, wat heerlijk om dit kwartet aan bands aaneenvolgend te zien op ESNS dit jaar. Johan Schoterman (o.a. presentator op Zwarte Cross, MadNes) zal de boel weer als een meestercomponist aan elkaar kletsen. Verdere info volgt nog, evenals een FB-event. Maar voor nu maak je alvast kennis met deze vier bands hieronder…

Baardvader
De vlammende fuzz van dit Haagse powertrio wist ons meermaals omver te blazen dit jaar. Niet in het minst op die gruwelijke tweede plaat Foolish Fires. En helemaal dankzij een flinke reeks shows tijdens Popronde, tevens als NMTH Talent. Steevast snoeihard, met tonnen groove links en rechts, niet te versmaden gitaarpassages en een ingesmeerd totaalpakket van heb ik jou daar. Dat wordt hard, geloof ons maar:


Onhou
Als we het over hard en heavy hebben, kan Onhou er wat van! We zijn al even fan van deze Groningse doommeesters, en met nieuwe plaat Monument maakt Onhou hun verpletterende status opnieuw waar. Verbluffende stootkracht middels smerig sludgende doom epossen, bestemd om je fysiek en mentaal af te breken. Op Soulcrusher moest menigeen er al aan geloven, en dat zal in de Tikibar niet veel anders zijn. Mis ze niet:


Rats and Daggers
Als er een band is die er een goed jaar op heeft zitten is het Rats and Daggers wel! Het Utrechtse sludgepunktrio speelde tig keer Popronde plat, met als kers op de taart een optreden op het Eindfeest in Melkweg en een EP-releaseparty in een bijna uitverkochte dB’s. Niet alleen live is waar Rats and Daggers zich meermaals bewijst, ook op plaat. Mooi uitgewerkte songs die vakkundig en effectief hakken en schuren. Punk op een andere manier:


Ter Ziele
Ter Ziele is een band die in korte tijd al bijzonder wist te overtuigen. Debuutsingle The Wheel of Motion/Losing the Will To Drown debuteerde nog bij ons. Die was al niet mis, maar live is het al helemaal the real deal…een aanstaande metalmastodont die keer op keer weet te overtuigen, van Into the Void tot Soulcrusher…onderga deze sloopkogel 18 januari:

De NMTH x Penguin Presents Showcase vindt plaats op woensdag 18 januari in De Drie Gezusters te Groningen, en wordt mede mogelijk gemaakt door Eurosonic Noorderslag. Vanaf 1 januari wordt de timetable bekendgemaakt via Penguin Showcases. Verdere info volgt, dus houd onze Facebook en Instagram in de gaten.

 Deel dit artikel