Spitfire

Spitfire

Het is geen wedstrijd natuurlijk he, maar we hebben wel een verse Nederlandse en een Belgische video voor je. Beide nummers zijn hard en tof, en hebben een beste clip meegekregen. Muzikaal ontlopen Rise of the Wood (NL) en Spitfire (Be) elkaar niet eens zoveel, visueel daarentegen… De drie Belgen gooien de Nederlandse actrice Kimberley Klaver en haar wraakoefening in de stijd en de vijf Nederlanders zijn niet minder creatief, maar vertrouwen meer op masculiene spierballen.

Het Nederlandse Rise of the Wood is de natuur ingedoken voor een mix van mannelijk naakt en het bekeren van holbewoners tot een rockband. Ook bier, joggers, ongewenste intimiteiten en de sterke arm van de wet komen aan bod in Hell Yeah. Lekker potje speedrock uit het Westland ook.

Antwerpen dan. Aanschouw de eerste videoclip van het aankomende album ‘State of Mind’ van het groove- en melodieus rockende trio Spitfire. Kill Me vertoont een redelijk wrede, tergend spannende clip met de Nederlandse ster Kimberley Klaver en Michael De Meulder in de hoofdrollen. De band werkte mee aan de muziek van de tv-serie en films Crimi Clowns, waar Kimberley Klaver ook een rol in speelt (dan snapt u meteen de connectie).

De videoclip is de aanloop naar de release van debuutalbum ‘State of Mind’, wat de Antwerpenaren in Nederland presenteren, jawel. Waarom legt de groep zelf uit: “Wij hebben specifiek Nederland en bij voorkeur Eindhoven (Rockcity) gekozen om de release te doen, omdat we van mening zijn dat spelen in Nederland net dat tikkeltje leuker is dan in België en de scene er harder leeft.”

Voor de albumrelease kun je 14 januari terecht in Altstadt in Eindhoven, waar Dutch Balls als support op de planken staat.Deel dit artikel