KingsdayUpdate: dagprogramma met onder meer The Black Cult en The Lumes ook bekend! En Terry Malts toegevoegd aan line-up avond.

Koningsdag, zijn we er al aan gewend? Zal toch moeten want onze blonde regent Wimpie Alex zit er nog wel even. Een van de betere spots voor Queensday en nu Kingsday festiviteiten is al jaren in Venlo te vinden. De Queensday Festivals van Perron 55 waren tamelijk legendarisch en altijd sterk bezet. In 2014 was de laatste, waarna het klaar was met Bea en met Perron 55. Nieuwbouw bracht Poppodium Grenswerk en daar verrijst op woensdag 27 april dankzij Nightbirds ook een best Kingsday Festival. Onder meer Heavy Trash (van meneer Jon Spencer ja!), Death Alley en St. Tropez zijn present!

Lees gerust even mee wat de jongens van Nightbirds allemaal bijeengeraapt hebben voor je, want ook UK post-punkers Crows, de garagesurfende helden van Iguana Death Cult en newest garage-90ies-rock kids on the block Canshaker Pi. Nightbirds is trouwens een Tilburgse organisatie voor ‘Rock ’n roll fun’, die leuke feestjes en concertavonden geeft in het plaatselijke Ladybird Skatepark. Nightbirds pakte op de laatste Incubate als host ook uit met een tof programma in de Stadskelder en de branieschoppers hebben net op Where The Wild Things Are twee dagen lang een bungalow verbouwd, met hulp van onder meer Death Alley, Lookapony en The Tubs.

In Grenswerk komt er naast het nachtprogramma (Nightbirds) ook een gratis dagprogramma (Daybirds), dat nu ook bekend is. Er zijn – ja ja – in deze context natuurlijk ook Early birds (50 stuks) verkrijgbaar a tien euro. Het dagprogramma vindt plaats in de binnenstad van Venlo: in Shannons Irish Pub, Vader Klaassens en Take 5. Onder het motto ‘Negen bands. drie kroegen. Veel bier en vertier.’

Line-up
Nightbirds:

Jon Spencer’s Heavy Trash (US)
Death Alley
Crows (UK)
St. Tropez
Canshaker Pi
Iguana Death Cult
Terry Malts

Daybirds:
The Black Cult
The Lumes
Bert Scholten
The Jagged Frequency
Eegah
Charlie & the Lesbians
Aloha Sluts
The Super Soakers
CONDOR

Facebook-eventDeel dit artikel