Peter ‘Pedro Speedrock’ Van Elderen is wel heel druk bezig de laatste tijd. Zo zagen we hem vorige maand nog met TankZilla de Zwarte Ruiter verzwelgen op Sniester, doet hij deze maand een speciale reünieshow met Peter Pan Speedrock op Helldorado en daarbovenop viert hij vandaag eveneens de Dag van de Doden met nieuwe muziek. Jawel, met zijn wederhelft Eva Mara heeft hij The Blackest White opgericht, die eerder al een akoestische cover van Type O Negative’s klassieker Love You To Death online zette. Met inmiddels ook een volledige band eromheen, kun je esoterische gothic rock verwachten met een psychedelisch tintje en mystieke achtergrond, die zich goed leent voor de nieuwe video van Shadows, geheel in het teken van de Dag van de Doden. Check hem hier…

Dia de Los Muertos
Inmiddels is de Dag van de Doden bekend bij velen, mede door het visuele aspect, veelvuldig gebruikt in de popcultuur. Maar de belangrijkste achtergrond van de van oorsprong Mexicaanse feestdag ligt in het spirituele, middels het herdenken van de doden met onder andere voedseloffers en gedichten. Tevens zijn schedels een veelvoorkomend symbool op deze dag, veelal op kleurrijke wijze voorkomend in aankleding, illustraties en feesten. Een aspect dat ook goed van toepassing is op de mystieke muziek van The Blackest White, daar de video compleet in Dia de Los Muertos stijl is gevisualiseerd.

Shadows
Qua sound is het een totaal ander spectrum dan TankZilla of Peter Pan Speedrock, maar toch weet Shadows op zijn eigen manier zwaar binnen te komen. Een aangename mengeling van elementen uit de darkfolk, gothic en een vleugje psych, samengebracht tot een track die Lynchiaanse vibes oproept, dit ook dankzij de inbreng van nieuwe bandleden Richard Plukker (gitaar), Kevin Stunnenberg (synths) en Jacco van Rooij (drums). Denk aan The Grateful Dead met een zwaardere inslag, uiterst sterk gedragen door de loepzuivere vocalen van Eva. Ook een dikke pluim naar de makers van de video, gedaan door onder andere Joost Nevels, plus de prachtige, artistieke make-up verzorgd door artieste Cynthia de Vries. Kortom, begin je maandagmiddag met een bakkie koffie en een sterk geslepen stuk muziek:

 Deel dit artikel