traumahelikopter, foto Nick Helderman

traumahelikopter, foto Nick Helderman

Jawel; goed nieuws uit het hoge en vooral ruige noorden! Grunn garagerock-outfit traumahelikopter komt met een nieuw album. Competition Stripe gaat die heten en op 21 oktober is het zover. Het zal geen verrassing zijn, dat de langspeler wederom verschijnt op Excelsior Recordings. Bonus: volgend voorjaar brengt het garage-cassettelabel Burger Records die uit in de VS. Nog een meevaller: je kunt hieronder vast naar een eerste voorproefje luisteren in de vorm van de track Somewhere. Die komt opvallend ingetogen uit de startblokken om dan door te schieten naar een catchy rock ’n roll-song.

Wellicht hoorde je begin dit jaar al nieuw werk van het garagerocktrio tijdens hun eigen Zadelpijn-feestje op Eurosonic/Noorderslag. Vervolgens hebben ze niet stilgezeten. Zo brachten ze single Look the Other Way uit op het Oostenrijkse Bachelor Records en gingen ze wederom naar Amerika. Ditmaal niet voor een hele tour, maar wel een gig op Burgermania, het feestje van Burger Records tijdens het SXSW-festival in Austin.

Op de nieuwe plaat horen we niet alleen een trademark traumahelikopter. Op het vorige album I Don’t Understand Them At All hadden de Groningers de rudimentaire garagerock ’n roll al gekruid met wat meer melodie. Zanger Mark Lada legt uit dat de drie gelijkgestemde vrienden vooral de muziek maken die ze graag willen maken. “We hoeven het wiel niet per se opnieuw uit te vinden, maar we proberen wel iets nieuws en eigens te doen met de invloeden die we hebben. En die zijn zoveel breder dan alleen punk of garagerock.”

Het wachten is op nieuwe Nederlandse shows van het trio dit najaar. Maar nu eerst Somewhere:Deel dit artikel