Wesenwille

Omgeving Utrecht bevat inmiddels aardig wat bands die het black metalgenre op zijn kop zetten. Laster, Grey Aura, Terzij de Horde, Verval maar ook Wesenwille blijtk een van de spannendste Nederlandse black metal acts van het moment te zijn. Sterker nog, II: A Material God schopte het tot onze favoriete Nederlandse plaat van 2021. Dat had niet alleen te maken met de absolute kwaliteit die R. Schmidt als Wesenwille levert, maar ook nog eens live dankzij verpletterende shows op Walk the Line en Roadburn Redux. En nu, met een pandemie op de retour, pakt Wesenwille alweer door met een opvolger. III: The Great Light Above arriveert op 21 oktober, en voor het zover is valt er vandaag alvast een verschroeiende nieuwe single op de digitale deurmat. Laat alles even vallen en check Revelation of the Construct hieronder…

III: The Great Light Above
Jawel, niet alleen een nieuwe single dus, maar ook nog eens de aankondiging van de opvolger van II: A Material God. III: The Great Light Above maakt 21 oktober zijn opwachting via Les Acteurs de l’Ombre Productions. De band belooft dat dit opnieuw een plaat wordt aangedreven door sonische contrasten en experimentatie, boven de kenmerkende fundering van agressie, groove en introspectieve atmosfeer. Oftewel: precies die elementen die ons zo intrigeerden op II: A Material God.

Revelation of the Construct
Het brengt ons bij tweede single Revelation of the Construct. En het is eigenlijk al meteen duidelijk weer: de muziek van Wesenwille doet wat met je. Het is een totaalplaatje dat keihard binnen walst. Brute doch gelaagde black metal, die het avontuur opzoekt zonder van een solide metalen onderlaag af te wijken. In negen minuten haalt Wesenwille alles uit de kast: intense blasts, transcendentale melodielijnen en creatief uitgevonden passages, bijgestaan door een productie waar het vet vanaf druipt. Gedaan door S. Lockhart van Studio Emissary in IJsland overigens (o.a.: Svartidaudi, Audn, Zhrine, Sinmara). Kortom, vakkundige black metal boordevol creativiteit en detail, die je vlot bij de keel grijpt en negen minuten lang niet meer loslaat. De track vindt je terug op III: The Great Light Above, die alvast te pre-orderen is via Bandcamp. Ga er maar intussen maar even goed voor zitten:
Deel dit artikel