Summersile

‘Amour

Summersile bespraken we een tijdje terug met de EP May I Present Myself. De Bredase band weet muzikaal een breed publiek te bereiken, want die mix van punk, altrock, emo en zelfs een vleugje post-hardcore bereikte zelfs nog Kink en 3FM. Niet mis dus! zo stak May I Present Myself ook in elkaar: op momenten stevig en heavy, andere momenten meer ruimte voor melodie. Met ‘Amour dient zich een nieuw hoofdstuk aan voor Summersile, weliswaar een melodieuze track, maar wel eentje toepasselijk voor na een romantisch diner met je wederhelft. Of jezelf natuurlijk! Het opzwepende ‘Amour check je nu hieronder per lyric video.

Summersile is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen overigens. Gitarist en zanger Nuno Fernandez kampte in 2018 met een heftige depressie, met als enige relaas een creatieve periode die leidde tot nieuwe muziek. Samen met drummer Sebastiaan Stam, gitarist Dennis Elders en bassist Lars Verdurmen werd Summersile geboren. De naam verwijst dan ook naar het vroegere thuishaven van Nuno te België, Zonhoven. Vandaag resulteert die samenwerking in ‘Amour, een meer opzwepende altrockende track die veel weg heeft van de post-grunge en emo uit de late jaren negentig, met een productie die ferm in 2023 past. De track hoor je nu per lyric video hieronder:

Amour van Summersile is tevens via Spotify te streamen. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel