Ty Segall & The Muggers bij KEXP

Ty Segall & The Muggers bij KEXP

Niet te filmen wat een berg toffe nieuwe muziek. Hele goede Nederlandse releases van Textures, DeWolff en Mozes and the Firstborn bijvoorbeeld, sessies van Those Foreign Kids en The Black Cult en over sessies gesproken; die van Ty Segall & The Muggers bij KEXP moet je echt zien. Toffe clips? Jazeker; van onder meer Black Mountain, together PANGEA, Indian Askin, Parquet Courts en Häxxan.

Uit België serveren we je de hard groovende bruten van Bark, we hebben met Church Of Misery en Coffins twee hele toffe doom/death bands uit Japan, TOMBS uit Brooklyn komt hard binnen en er is striemende post-punk/noise van So Pitted. Verder nieuw werk van Purling Hiss (!), The Thermals, een ballad van Wolfmother (en de plaat streamt zelfs al…), Italo surfgaragerock ’n roll van John Canoe, dikke Poolse doom van Sunnata, ‘Portland street doom’ van R.I.P. en de bazen van Sourvein doen het met Randy ‘Lamb of God’ Blythe. Damn. Of ehm: DOOM!

En er is natuurlijk veel meer. Allemaal hieronder te vinden. Veel luisterplezier!

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.

DEWOLFF – ROUX-GA-ROUX (ALBUM)
Daar is de plaat van DeWolff, na de pre-streams nu ook op Spotify te vinden en omdat die zo lekker is komt die hier gewoon nog eens voorbij. Roux-Ga-Roux heet de nieuwe langspeler, die je volgens de Limburgse Utrechters wel het beste op (dubbel) vinyl kan beluisteren. Lees ook de recensie. 20 februari te zien op Scumbash, eind maart op Paaspop en op 24 maart begint de uitgebreide clubtour in Vera, Groningen.

BLACK MOUNTAIN – MOTHERS OF THE SUN (CLIP)
Zo daar zaten we zeker op te wachten: We wisten dat Black Mountain het vierde album IV in de koker had, maar officieel was er nog niks te beluisteren. Aan die droogte heeft de Canadese rockband nu een einde gemaakt en hoe: de clip voor Mothers Of The Sun is al een bijzondere affaire en het nummer gaat nog eens achteneenhalve manier door. Niks geen straf. More to come bovendien, plus een show op Roadburn Festival. IV komt 1 april uit via Jagjaguwar.

TEXTURES – PHENOTYPE (ALBUM)
Daar is die dan: de vierde plaat van Textures. Tof, hard en veelzijdig spul weer van de Brabantse prog/djent metalband. En mooi op tijd voor de clubtournee, die vrijdag 12 februari in Bibelot, Dordrecht en een dag later in 013, Tilburg een ongetwijfeld heftige aftrap krijgt.

TY SEGALL & THE MUGGERS LIVE AT KEXP
Weer Ty Segall? Jazeker, ditmaal spelen de aanvankelijk gemaskerde Ty en The Muggers een bijzonder gedreven liveset, toch wel een van de hardste KEXP-sessies die we zagen. Een set die noiset en rockt, die verder gaat dan Segalls gebruikelijke garagerockidioom. Met een flinke band, waarin onder meer Mikal Cronin speelt, veel gekrijs, een naargeestige ‘ingewanden’ act en een My Little Pony cameo. En een tamelijk bizarre ‘baby-wants-his-mommy’ act. So wow.

WOLFMOTHER – PRETTY PEGGY (LYRIC VIDEO)
Oef een ballad. Pretty Peggy is het vierde nummer dat loskomt van het aanstaande Wolfmother album en ook het meest ingetogen werk dat we ooit van de Australische rockband hoorden. Inclusief lyric video. Het album komt 19 februari al uit.

UPDATE: de hele plaat Victorious streamt bij NPR

CHURCH OF MISERY – CONFESSIONS OF AN EMBI. TERED SOUL (TRACK)
Japanse doom-meesters Church Of Misery kondigden net een nieuwe plaat aan. And Then There Were None komt 4 maart uit op Rise Above Records. Eerste track hoor je hier:

JOHN CANOE – START TO MOVE (CLIP)
Maffe Italianen maken maffe video? Dat klopt aardig, maar John Canoe heeft er wel een erg lekker, catchy nummertje bij. Italo surfgaragerock ’n roll galore! Dig. Start to Move staat op de recent uitgebrachte Actorboy EP (door Bomba Dischi met het Nederlandse Fourtwenty Records) en die hoor je daaronder.


TOMBS – DECEIVER (TRACK)
Ah kijk, daar zaten we zeker op te wachten: een nieuwe track van Tombs. Deceiver is een voorbode van de ‘All Empires Fall’ EP, die de black en post-metal band uit Brooklyn op 1 april op Relapse Records gaat uitbrengen. Best spannend, want de line-up is flink gewijzigd met nu gitarist Evan Void, drummer charlie Schmid en toeetsenist/vocalist Fade Kainer.

MOZES AND THE FIRSTBORN – POWER RANGER EP
Daar is met een heuse powermove de nieuwe EP van Mozes And The Firstborn. De Eindhovenaren dropten nog even nonchalant de EP voor ze met together PANGEA naar de UK reisden. Geen paniek, daarna komen ze hier een set shows doen, die echter wel bijna allemaal uitverkocht zijn…

SOURVEIN – OCYPUSS (TRACK)
Doom en crust uit Carolina van Sourvein, die we in 2014 nog op Roadburn zagen. Ditmaal hebben ze een extra wapen: Randy Blythe van Lamb Of God… Op Ocypuss althans. Blythe is fan en schreef meteen de bio voor de volgende plaat: Aquatic Occult komt 8 april op Metal Blade Records en is geproduceerd door Mike Dean van Corrosion of Conformity.

Blythe over de plaat: “Aquatic Occult promises to be heavier than a two-ton anchor dropped into an antique porcelain bathtub– it’s going to break things. This record sees Sourvein at their most musical and focused of any recording to date.”

INDIAN ASKIN – REALLY WANNA TELL YOU (CLIP)
Beetje Rivella-clip (‘beetje vreemd maar wel lekker’) van de Amsterdamse garagepunk gone rockers van Indian Askin, die aan alle kanten opgepikt worden en dus terecht veel aandacht krijgen en veel gaan spelen. Maar check eerst de video van Really Wanna Tell You.

HÄXXAN – SPIN (CLIP)
Oef, wrede animatieclip voor die garagepunker. Het Duitse Häxxan debuteerde eind 2014 op het Heroic Leisure label. Ze tourden vervolgens als een malle door Europa met acts als Ty Segall, Audacity en Dirty Fences en zijn nu aan een tweede EP toe. Die Rodion 7” gaan ze 9 mei uitbrengen via het Haarlemse Geertruida en Twintoe Recs. We hopen op meer fuzzy psychgarage-tracks als Spin.

THE THERMALS – MY HEART WENT COLD (TRACK)
Bijna toe aan de zevende plaat en voordat We Disappear uitkomt (25-3 op Saddle Creek) heeft The Thermals deze up-tempo rocktrack in petto. Via Stereogum.

COFFINS – TYRANT (TRACK)
Knetterharde death/doom-sludge uit (wederom!) Japan. Van de split met ILSA (Baltimore), die 26 februari op Relapse Records verschijnt.

PURLING HISS – MY, MY, MY/FUMBLE TUMBLE (TRACKS)
Ah yes, Brooklyn noisy garagepsychers Purling Hiss zijn terug en met een verrassend toegankelijk geluid in My, My, My. Dat zet even lekker en fuzzy door in Fumble Tumble. Lekker verveeld, a la Wavves gezongen. Op 19 febrauri komen ze met de Something EP, waarvan je hier dus vast twee tracks hoort.

BARK – VOICE OF DOG (ALBUM/CLIP)
Het Antwerpse Bark heeft de debuutplaat af en uit en die grooves, thrasht en rifft behoorlijk heftig en hardcore. Na de gelijknamige EP pakken de Belgen fors door met dit album. En we hebben ook de clip van het titelnummer. Zou ik even induiken als ik jou was. Oh en 20-02 doen ze een releaseshow op een locatie ergens in Brabant… (waar mogen we niet verklappen, maar het is wel samen met Heretic en ‘een nieuwe cultband met leden van Urfaust’) en die is gratis!


SO PITTED – HOLDING THE VOID/FEED ME/ROT IN HELL (TRACKS)
Striemende post-punk/noise op Sub Pop. So Pitted heeft net de plaat Neo uit en daarvan staan drie heerlijk felle nummers op Spotify. Erg lekker naargeestig.

SUNNATA – ZORYA (TRACK)
Dikke Poolse doom. Het Poolse Sunnata heeft de titeltrack van het aanstaande album voor je. En dat belooft een hele fijne rit te worden. Streamt via CVLT Nation. Album volgt op 16 april.

TOGETHER PANGEA – MY HEAD IS ON TOO TIGHT (CLIP)
Ook zo genoten van together PANGEA tijdens dat tourtje door Nederland? You should have! De garagerockende lolbroeken hebben nu een geinige clip bij die catchy track (en livefavoriet) My Head Is On Too Tight.

PARQUET COURTS – DUST (TRACK)
Lieten we je vorige week al twee verse livetracks van Parquet Courts horen, ditmaal heeft de Brooklyn band een clip van Dust uit. Nummer komt van het album ‘Human Performance’, dat 8 april op Rough Trade Records uitkomt. Gaaf einde!

DAVIE ALLAN vs JOEL GRIND (TRACKS)
Gitaarheld, maker van soundtracks voor sixties biker- en tienerfilms en vooral: fuzz- en surf-pionier Davie Allan doet het ‘m nog altijd. Binnenkort weer met met een split 10″ LP met Toxic Holocaust-shredder Joel Grind, waarvan Noisey vast twee tracks primeurt. Van ieder een dus en beide de moeite waard. Geloof het of niet; Allans track het Buzz Saw Effect en zo klinkt het dan ook. De split komt 11 maart uit bij Relapse en is via Bandcamp al te bestellen.


R.I.P. – TREMBLE (TRACK)
Heavy doom metal uit Portland, dat geafficheerd wordt onder de intrigerende genrebenamingen ‘street doom’ en ‘West coast biker doom’. R.I.P. refereert vol overtuiging aan het gedachtengoed van bands als Pentagram, Black Sabbath en Saint Vitus, ook vocaal, en dat smaakt bijzonder prettig. Tremble is de voorbode van het album dat 14 maart uitkomt op Totem Cat Records. Via The Obelisk.

THOSE FOREIGN KIDS/THE BLACK CULT – GRASNAPOLSKY SESSIE
Als je dacht dat Grasnapolsky alleen voor softe songwriters op de heide was… check deze sessie met superhero-duo Those Foreign Kids. Of anders die van Grunn garagerockende gozertjes The Black Cult.


LIGHTSABRES – BREAKING BONES (TRACK)
De Zweedse seventies-fans van Lightsabres droppen deze fuzzy track van hun aanstaande album Hibernation. Dat verschijnt 4 maart via HeviSike Records. Lightsabres is een project van John Stromshed, frontman van hardrock/blues-outfit Tunga Moln.

PLAGUE VENDOR – CREDENTIALS (TRACK)
Manische LA (post-)punks Plague Vendor zijn terug met een messcherpe nieuwe track. En die hoor je bij DIY Mag.

DESTRÖYER 666 – WILDFIRE (CLIP)
Brute uitsmijter dan maar? Moet lukken met het Wildfire van de veteranen van DESTRÖYER 666. Het nummer staat op het aanstaande, gelijknamige album Wildfire. Releasedatum: 26 februari op Season of Mist.Deel dit artikel