Weezer-single-art-560x560Deel 7 van Hier is weer een fikse mep nieuwe muziek van… is hier. Wederom hebben we gepoogd om die enorme stroom aan releases te filteren en in één artikel te bundelen. Spitten in die berg heavy alternative muziek met onder meer het eerste geluid van een nieuwe Dimmu Borgir, een typische Weezer single, een beste nieuwe track van Popronde troef The Dirty Denims, een Stoner Rock Salute to Black Sabbath album van het Oekraïense Stoned Jesus, een stel nieuwe en oude ontdekkingen waarbij je zeker Philly psychers Palm, Laced, (met Beach Fossils-frontman), Kite Base (met Savages-bassist) en NY hardcore noisepunkers Cold Sweats moet checken.

Op het gebied ‘deviant en folk-noir’ hebben we bijvoorbeeld het Belgische Flying Horseman en Utrechtse This Leo Sunrise voor je, evenals het dromerige Karawane uit Groningen. Verder onder meer een live-video van Five Finger Death Punch, psychrock uit Nashville van All Them Witches, interessant spul uit Japan, Taiwan, Finland, Hongarije, Polen en Frankrijk en best wat Nederlands talent dat zich voor het eerst laat horen. Tune in!

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.

WEEZER – DO YOU WANNA GET HIGH (TRACK)
Die vorige Weezer-track (Thank God For Girls) was toch een beetje… ehm ja… te softpopperig en puberaal, zelfs voor ons als verstokte Rivers Cuomo-fans. Do You Wanna Get High voert ons behoorlijk terug naar Pinkerton, inclusief erg letterlijke Pink Triangle stukken. Volgens Cuomo komen de twee tracks niet per se op een nieuw album, wat ook te maken kan hebben met het feit dat Weezer even zonder platendeal zit. Niettemin genieten.

THE DIRTY DENIMS – HEARTBEAT (TRACK)
Jawel! Eindelijk nieuwe muziek van dit hard rock ’n rollende, powerpoppende, hard en punkrockende viertal. Naast een set shows met The Golden Earring en op de Popronde hebben de Eindhovense Dirty Denims gelukkig ook tijd gevonden om ons deze Heartbeat te schenken. Nog te zien op de Poprondes van Rotterdam, Middelburg, Alkmaar, Sittard, Hilversum en Breda!

DIMMU BORGIR – (SNIPPET)
16 seconden, daar moeten we het mee doen. Maar het is wel de nieuwe Dimmu Borgir! Het eerste nieuwe geluid sinds Abrahadabra uit 2010.

#Shagrath #vocalsession #preprod#creativity #dimmuborgir ??????

A video posted by DIMMU BORGIR / CHROME DIVISION (@shagrathofficial) on

COLD SWEATS – SOCIAL COMA (ALBUM)
Brooklyn noisepunk en hardcore die tot ons komt via Stereogum en zeer, zeer op smaak is. Denk aan de meeslepende dissonantie van Sonic Youth en Disappears, maar die debuut-LP heeft ook surf en gemene hardcore en is net een dronken swagger gezongen. Tracks als Hater Failure zijn goud. Deze vrijdag uit en helemaal te beluisteren bij Stereogum.

ALL THEM WITCHES – DYING SURFER MEETS HIS MAKER (ALBUM)
De betere psychrock uit Nashville, Tennessee. All Them Witches’ derde studio-album is net uit via New West Records. Goede titel ook: Dying Surfer Meets His Maker.

FIVE FINGER DEATH PUNCH – WASH IT ALL AWAY (LIVE VIDEO)
Dat riffje mag dan erg Metallica zijn, de rest van de song is welzeker Five Finger Death Punch. De mannen zitten middenin een Europese ‘co-headlining tour’ met Papa Roach en support van Devil You Know, waarmee ze 17 november in de HMH staan. De track stamt van het recente Got Your Six album.

PALM – TRADING BASICS (ALBUM)
Nerveuze psychrock met verrassend veel lagen en soms nog een koebel. Palm uit Philadelphia biedt het debuutalbum via Spin aan en dat is geen licht hap-slik-weg-werk, maar wel verduveld intrigerend, dwars en mooi.

DIXIE GOAT – BLACK SUN CHILD (ALBUM)
Chileense doom van Dixie Goat, dat volgens Heavy Planet zwaar beïnvloed is door de Maryland doomrock-scene en seventies southern rock.

STONED JESUS – SWEET LEAF (BLACK SABBATH TRIBUTE ALBUM)
Deze Oekraïense band maakte een beste indruk op Desertfest, is al geboekt voor Hellfest en komt met een Black Sabbath interpretatie op albumlengte. Yup: “Sweet Leaf: A Stoner Rock Salute to Black Sabbath” is nu uit op Cleopatra Records en hier te beluisteren

FLYING HORSEMAN – NIGHT IS LONG (ALBUM)
Heel deviant, en erg folk-noir met Afrikaanse riedels ook, is de nieuwe Flying Horseman. FH is Vlaming Bert Dockx, die je kunt kennen van Dans Dans. Zo niet: alsnog doen!

COUNTER JIB – TOUCH OF KARMA (TRACK)
De Utrechtse stonerwalsen van Counter Jib supporten donderdag effekes de Foo Fighters en hebben meer snode plannen. Zo brengen ze 13 november de nieuwe EP Touch Of Karma uit, vieren ze dat met een top secret releaseparty ergens in Utrecht… en geven je hier het titelnummer. Ga die gasten te zien op de Poprondes van Hilversum en Enschede.

MAISON DU MALHEUR – STOMPING GROUND (ALBUM)
Amsterdams-Groningse roots, blues, rock ’n roll, Balkan/gipsy/hoempa en meer feest. Lekker plaatje op V2 hoor. Releaseparty op 5-11 in Pacific Parc. Luister vast:

KARAWANE – KARAWANE
Dromerig, soms rootsy en zeker deviant wat ons betreft: Karwane, de band van Groninger Anne Ceasar van Wieren, die je ook van LPG kent. Karawane laat in de aanloop naar het debuutalbum op Excelsior Recordings (vrijdag!) telkens losse singles los. En die hoor je allemaal hieronder.

Ho! Stop de persen! De plaat staat ook net op de Luisterpaal:

SUNDAY KIDS – BEING FREE (CLIP)
Weer Sunday Kids ja. Na het album Sweet One (op Suburban) laten ze meteen tweede single Being Free los in de vorm van deze psychedelische tripclip.

THIS LEO SUNRISE – DO NOT ALWAYS SEE (ALBUM)
Very deviant, folknoir en slowcore is het Utrechtse This Leo Sunrise, dat leden deelt met The Fire Harvest en net een nieuwe plaat op Tiny Room Records uit heeft. Die zou ik even luisterpalen als soundtrack bij je herfstdepressie. Valt mee!

LACED – LACED (EP)
Laced is de Amerikaanse The Homesick, met een tandje minder nu-disco maar niet minder galm op de gitaren. Laced komt niet helemaal uit de lucht vallen, want de New Yorkers delen frontman Dustin Payseur met Beach Fossils en de band herbergt ook Ryan Naideau (Nude Beach, Warthog) en Couple Skate Records-oprichter Ian Judd. De EP is net uit op Bayonet Records en streamt met dank aan Spin Magazine.

THE BLACK VEINS – SKY ABOVE ME (CLIP)
Nieuwe rockband uit de stad waar ze zo prat gaan op rock: The Black Veins gooit vandaag een clip op je. En de groep Hagenezen presenteert vrijdag 11 december het debuutalbum op de Scheveningse Pier, op nieuw popfestival New Waves. Lees meer.

SIKTH – PHILISTINE PHILOSOPHIES (CLIP)
Het eerste nieuwe materiaal van SikTh in negen jaar: Metal Storm post een video van de Londense math/progmetal-groep. Philistine Philosophies is de opmaat naar mini-album Opacities, dat 4 december in Europa verschijnt via Peaceville Records.

KITE BASE – MIRACLE WAVES (TRACK)
Savages-bassist Ayse Hassan vormt met collega bassist Kendra Frost Kite Base. Miracle Waves is hun tweede track en die is dark, bass-driven uiteraard en aanvankelijk dansbaar om dan heerlijk te ontbranden met noise en distortion, terwijl de vocalen wel zalvend blijven. Openbaring via Stereogum.

FLESH OF THE STARS – HIDE (ALBUM)
Chicago doom en stoner metal met cleane zang en opvallend melodieuze stukken van Flesh of the Stars. Hele fuzzy album op de Bandcamp, via Heavy Planet.

TEETH OF THE SEA – HIGHLY DEADLY BLACK TARANTULA (ALBUM)
We hadden tot nu toe alleen het nummer Animal Manservant voor je klaargezet, maar er is meer Teeth Of The Sea losgekomen. Het vierde album Highly Deadly Black Tarantula van de Londense post-rock en noise-groep streamt bij The Guardian.

PINKISH BLACK – BOTTOM OF THE MORNING / THE GREAT TYRANT – THE TROUBLE WITH BEING BORN (ALBUMS)
Twee albums van twee Texaanse, zeer verwante bands. The Great Tyrant bestaat niet meer, laatste plaat The Trouble With Being Born is wel net beschikbaar en ook hieronder te beluisteren. Toen de band die net wilde uitbrengen overleed bassist Tommy Wayne Atkins opeens, waarna de overgebleven leden doorgingen als Pinkish Black. Nu dus alsnog uit. Het duo Pinkish Black is nog springlevend en levert net derde album Bottom of the Morning af, eveneens op Relapse. Doomish gothic metal zou je het kunnen noemen of gothic psych horror metal of wat dan ook. Duister, creepy, dissonant en toch ook melodieus en pakkend dat is het. The Tyrant is wat experimenteler. Ook voor fans van Lightning Bolt, Locrian, Deafheaven tot Fuck Buttons.

LUMPY AND THE DUMPERS – FLUSH EM (TRACK)
Maniakale hardcore punkers are go! Lumpy and the Dumpers uit St. Louis kruiden hun punk met een goede dosis noise, gekte en een orgeltje. Nice. Dit is de eerse track van hun No Friends split met Ausmuteants.

HOODED MENACE – DARKNESS DRIPS FORTH (ALBUM)
De Finse death/doom metal bruten zijn terug met het nieuwe album Darkness Drips Forth. 4 nummers van rond de 10 minuten sterk en net uit op Relapse Records. Let op: 12-12 te zien op de Eindhoven Metal Meeting @Effenaar.

THE SILENCE – ANCIENT WIND PART 2 (TRACK)
How about weirde, zeer experimentele Japanse psychedelische en classic rock? De band The Silence nam Hark The Silence op een analoge 24-track recorder op en presenteert die plaat 4 december in Tokyo. Op een kant vind je de Ancient Wind trilogie, waarvan dit deel 2 is:

OZONE MAMA – SONIC GLORY (ALBUM)
Hongaarse classic (hard)rockers Ozone Mama sturen hun verse album op. Sonic Glory staat vol met… nineties rock en Good Times Roll, goede classic stem ook.

DER WEG EINER FREIHEIT – LETZTE SONNE (CLIP)
Würzburg extreme metalcrew Der Weg Einer Freiheit stond dit jaar op Roadburn en Graspop en bracht derde album Stellar op Season of Mist uit. Daarop vind je ook Letzte Sonne, een brute metaltrack die een toepasselijke live-clip kreeg:

CHASTAIN – ALL HAIL THE KING (LYRIC VID)
Ohio heavy metal-groep Chastain heeft een lyric video, zodat je All Hail The King ook in je karaoke-machine kan gooien. Het nummer stamt van het aankomende We Bleed Metal album, dat op Leviathan Records uitkomt.

HAUTAJAISYÖ – HAUTAJAISYÖ (ALBUM)
Stukje melancholische thrash en death metal uit Finland? Oh jawel: Hautajaisyö (Funeral Night) heeft net het zelfgetitelde debuutalbum uit op Inverse Records.

WAKE THE DEAD – M (CLIP)
Weer een nieuwe clip van Franse hardcore punkers Wake The Dead en ook M is best wel hardcore. De band uit Marseille werkt aan een nieuwe langspeler, die begin 2016 uit moet komen. De video voor dit tweede voorproefje is in China en Japan opgenomen.

KID CALLOWAY – BORN AGAIN MAN (EP)
Nieuwe Eindhovense hardrock-band tekent meteen voor een release op het eveneens jonge label SingShop Records. Retrorockers Kid Calloway willen zich tussen Thin Lizzy, Led Zeppelin, Living Colour en Foo Fighters begeven. Ruud van Deventer (LEFT) heeft de live ingespeelde EP van de twintigers geproduceerd.

Thy Worshiper – OZIMINA (ALBUM)
Tribal metal uit Wroclaw, Polen. Thy Worshiper levert met Ozimina een aardige tour de force af, met ook cleane vrouwenzang.

DIESEAR – ASHES OF THE DAWN (ALBUM)
De eerste Taiwanese promo in de NMTH-mailbox is een feit. Diesear maakte melodische death metal en brengt debuutlangspeler Ashes Of The Dawn uit op Metal Scrap Records. Hier hoor je vier tracks:Deel dit artikel