Yantras

Yantras + Ter Ziele, 3 mei live @ Azijnfabriek

De vuurstorm Yantras neemt vanuit thuisbasis Roermond de mensheid op de korrel met dikke post-doom en sludge zo vet dat de tijd zelf tot stilstand wordt gedwongen. Ja echt. De Roermondse post-doom band was met eerste plaat -SON- uit 2021 aan onze aandacht ontsnapt, maar dat laten we niet nog eens gebeuren. Ziedaar dubbelsingle I Am You: twee splinternieuwe apocalyptische hymnen die op 3 mei live de verdorven wereld in geslingerd worden middels een deftige release-show met Ter Ziele in Azijnfabriek.

Artikel: Martijn Welzen

HAL
Eerste track HAL, verschenen op 3 januari, is vernoemd naar de iconische computer HAL9000 uit de bekende Kubrick film ‘2001: A Space Odessey’. “HAL verkent het digitale tijdperk en de uitdagingen waarmee mensen worden geconfronteerd bij het accepteren van de grote invloed van technologie op ons leven. Een toekomst die onmiskenbaar is verweven met technologie”, laat Yantras ons weten.

I Am You
I Am You beleeft vandaag zijn debuut op de streamingsdiensten. Hierover vertelt de band: “Het reflecteert op de beperkingen van maatschappelijke verwachtingen en de wens naar bevrijding en authenticiteit. Het benadrukt de onderlinge verbondenheid van individuen en de gedeelde menselijke ervaring. Strevend naar het doorbreken van zelfopgelegde en maatschappelijke grenzen, pleit het voor een leven zonder angst of trauma. De tekst moedigt het omarmen van kwetsbaarheid, verbinding en dankbaarheid aan voor de momenten die het leven waard zijn.”

Releaseshow met Ter Ziele
Natuurlijk is het legendarische podium De Azijnfabriek in de Limburgse stad de plek om de donkere kanten van muziek te vieren. Frieslands’ bruutste sludgeband Ter Ziele zullen Yantras naar dat onvermijdelijke einde der dagen begeleiden. Als special guest is er ook nog het Thunder Mountain Blackened Doom orkest met leden van o.a. Callenish Circle, ReVamp en Dreadlock Pussy. Over deze bijzondere visite wil gastheer Yantras slechts het volgende kwijt: “De nieuwe groep met zo’n 20 jaar ervaring in extreme muziek, speelt op 3 mei de eerste show waar het eerste oeuvre aan zwartgeblakerde doom gepresenteerd wordt: a gathering of ruthlessness; combining the harsh, the unbearable, with the stance of melodic excavation.” Dat dus! Tickets voor de releaseshow scoor je via de Azijnfabriek website. We presenteren u met liefde I Am You hieronder. Blijf tevens op de hoogte van Yantras via Facebook en Instagram.Deel dit artikel