Steeds meer nieuwkomers vullen de afgelopen jaren het Nederlands festivallandschap. Leeuwarden heeft er nu ook haar eigen pareltje bij: op 5 en 6 juni presenteert het DIY-podium Asteriks Prison Blues in de voormalige gevangenis De Blokhuispoort.

Naast blues en singer-songwriters, zal er ook een focus zijn op de verhalen en achtergrond van de voormalige strafgevangenis. Artistiek verantwoordelijke Koen Haringa: “gevangenisverhalen zijn vaak pure blues: vol van wanhoop, eenzaamheid maar soms ook met hoop. Die verhalen vertellen we met dit programma door, niet alleen letterlijk, maar ook met dans, hiphop, dichters, illustraties en belangrijke personen uit de Leeuwarder gevangenisgeschiedenis.’

De eerste muzieknamen van het programma zijn: Dynamite Blues Band, Bluegrass Boogiemen, Brother Dege (USA), Dario Mars And The Guillotines (BEL), Scrappy Tapes (BEL), Black Bottle Riot en The Pignose Willy’s.

Prison Blues vindt op 5 en 6 juni plaats in De Blokhuispoort. Een ticket voor vrijdag kost €10,-, voor zaterdag kost dat €15,-. Voor tickets en meer informatie kijk je op de site.

 

Tekst: Liske SteenbergenDeel dit artikel