Everyday Robots, foto Roman Kolodziej

Cover art door: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Als er iets is waar we geen gebrek aan mogen hebben in deze tijden van social distancing en zelquarantaine, dan blijft het wel muziek. En ondanks mogelijk een festivalloze zomer in het vooruitzicht, blijven bands gelukkig nog steeds volop muziek uitbrengen. Vandaag presenteren we dan ook vier verse vrijdagmiddagbangers, nieuwe tracks voor het oor en de geest. Drie trackprimeurs plus een videoclip met een gevarieerde handvol Nederlandse bands. We gaan van de rock ’n roll van Everyday Robots, de melodic hardcore van Vain Louie, oldschool hardrock van Angels and Devils tot de cooling down met een potje synthrock van Gunyama. Een hoop heerlijks dus, te beginnen met Everyday Robots…

EVERYDAY ROBOTS – MODERN DAY PSYCHO
Alternatieve Raawk ‘n’ roll met een hoofdletter R, zo omschrijft het Brabantse Everyday Robots zich. Riffs en hooks à la Kasabian en Cage the Elephant, geïnjecteerd met een goede dosis energie. In 2016 brachten ze hun ep V-190 uit, met enkele shows als gevolg. Maar na een rustpauze is de band terug met een hoop nieuw materiaal, waaronder de splinternieuwe single Modern Day Psycho, een track geschreven met nieuwe gitarist Thomas Melisse. Tekstueel gaat Modern Day Psycho over opstandige jeugdigheid en de eindeloze zoektocht om ergens bij te horen. Opgenomen door Roy van Roosendaal in het nieuwe Kytopia heeft de aanstekelijke rocker dan ook een volle productie meegekregen. Een goede binnenkomer voor het weekend, dankzij catchy hooks, pittige akkoorden en de aangename strot van zanger Joris Luijten. Beluister die primeur hieronder:

VAIN LOUIE – DECOMPOSED
Vain Louie vlamde al vaker langs in ons Bruut Nationaal Product met de singles Danger of Death en Black Crow, en met de zojuist afgebakken single Decomposed, hieronder te beluisteren, voegen de hardcore Nijmegenaren weer een brute track toe aan hun arsenaal. Melodic hardcore zoals we die inmiddels kennen van hun vorige singles, met een vettige productie, een catchy refrein maar eveneens een lompe breakdown waar je u tegen zegt. Lekker stevig dus, als een dubbele espresso op de maandagochtend. Decomposed beluister je via Spotify hieronder:

ANGELS AND DEVILS – THUNDERBALL
Na het lompe beukwerk van Vain Louie en de rock van Everyday Robots, vervolgen we met een meer old school sound. Angels and Devils is een soloproject van producer Michel Meijer, dat de focus legt op klassieke hardrock en heavy metal. Eerste single Thunderball, afkomstig van het opkomende debuutalbum Welcome to Paradise, is dan ook een aangenaam staaltje uptempo heavy metal die druipt van de early 80’s invloeden. Een track die nog het meest doet denken aan onverwoestbare N.W.O.B.H.M. veteranen Raven qua sound en stemgeluid. De videoclip van Thunderball, gemaakt door At First-gitarist Youri Valentijn, is hieronder te aanschouwen:

GUNYAMA – DANCE ALONE
Van het harde werk gaan we met het Utrechtse Gunyama naar een aangename cooling down op deze vrijdag. Perfect voor de individuele vrijdagmiddagborrel, want deze band maakt een mix tussen synthpop, altrock en indie en creëert hiermee een slepende, zwoele tune in singleprimeur Dance Alone. Aldus de band: ”De oorspronkelijke titel was Cicero, vernoemd naar een Romeinse politicus, filosoof en woordenkunstenaar, maar vanwege de corona situatie hebben we de song vernoemd naar het refrein. Volgens hem dans je alleen als je niet nuchter bent. Dansen en andere uitingen van liefde vielen voor Cicero onder ondeugden, liefde was voor hem vooral iets platonisch. ” Even wegzweven dus, nuchter of niet, met Dance Alone hieronder:Deel dit artikel