The Desmonds, foto Floris Duijn

We hadden het niet verwacht, maar toch is het zo: zelfs zonder festivals en concerten, blijft het Nederlandse muzieklandschap verreweg van stilzitten! En het is maar goed ook, want als er iets is wat we kunnen gebruiken voor wat lol in de lockdown, is het wel een nieuw stukje muziek. En wat dat betreft zitten we vandaag ook weer gebakken. Geen vrijdagmiddagbangers dit keer om de vrijmibo mee in te luiden, maar juist bangers voor in de avond, als toetje na het diner of voorbode voor de avondborrel. Met vandaag een videoprimeur van Tilburgse metalcorehelden Ocean Depths, Groningse stonerrockers Black Fuse en eveneens Grunnse garagerockers The Desmonds. We duiken er zo vlak voor het weekend maar even in, volledig kopje onder:

OCEAN DEPTHS – EIDOLON
Meteen maar woest beginnen met Ocean Depths. De technische metalcore van de heren kwam eerder al eens langs in ons Bruut Nationaal Product, maar met Eidolon, een voorbode van hun debuutplaat, zijn ze een flinke stap vooruitgegaan. Brute metalcore uit Tilliewood met een moddervette productie, technische uitspattingen maar ook een sterk gevoel voor songwriting. Naast de beenharde grooves en breakdowns, valt ook de heerlijke strot van Remus Stingaciu op, veelzijdig en diep. Visueel is de video ook niet mis, met een artsy karakter en vervreemdende visuals:

THE DESMONDS – OVERTIME
En daar zijn ze weer! Groningse garagerockers The Desmonds kwamen eerder al met het fijne Outcast, en nu is daar het heerlijk no-nonsense Overtime. De band maakt momenteel deel uit van de Hit the North-selectie, dat per noordelijke provincie enkele bands uit kiest om gedurende het jaar te werken aan hun volgende stappen als opkomende band. Het resultaat is niet alleen deze single, maar ook een ep die binnenkort verschijnt. Hoe dan ook, Overtime is weer een vluchtige rocker, met aanstekelijke stop-start riffjes, een refrein dat zich je oor in wurmt en een verdienstelijk doordreunende ritmesectie daaronder. Laat die ep maar komen, met hopelijk ook een reeks optredens erna:

BLACK FUSE – MUSCLE CAR LOVER
No-nonsense stonerrock met sludge en rock ’n roll-invloeden: dat is waar Black Fuse de mosterd vandaan haalt. Na laatste single Scream From the Inside komt de band vandaag met Muscle Car Lover aan tuffen. Een galopperende riff, lompe grooves en een terechte liefdesbrief aan muscle cars: Black Fuse weet meer dan verdienstelijk door te stampen. ‘’I hate those Japanese toys’’ zingt zanger Tijmen Nix. En terecht, want old school muscle cars zijn veel toffer dan menig ander vehikel! De video toont filmbeelden van verscheidene muscle cars, getaway films en zelfs Mr. Bean steekt zijn middelvinger op. Een lekkere meezinger, simpelweg, die ook nog eens groovy uit de hoek kan komen. Tijd om het weekend in te luiden: 

 Deel dit artikel