Your Boyfriend

Opgelet, want we hebben weer hitsige nieuwe muziek voor je. Zoals je van NMTH gewend bent, zijn we van vele heavy markten thuis. Zo hebben we vers spul (+ nieuws) van Popronde 2018 treat The Tambles, rock ’n roll om de vingers weer bij af te likken ja. En dan is daar vandaag nog een goed getimede video van de week van Your Boyfriend. Dit stonerpoptrio verraste op Wereldvrouwendag al met de single Redemption en pakt nu minstens zo krachtig uit. Ook over deze formatie is een stuk meer te vertellen, dus lees even verder onder de video.

We vertellen je er alvast even bij dat single SHADY LADY, vanaf 2 juli ook te vinden is op Spotify, Deezer etc., maar eerst dus de knetterharde videoprimeur hier:

YOUR BOYFRIEND
Potver, lekker opruiend ook weer, ook met punky koortje. Your Boyfriend is inmiddels afgestudeerd van de Herman Brood Academie en zanger-gitarist Whitley Pothuizen heeft de song SHADY LADY hoogstpersoonlijk geschreven. Dit is de derde single en de vierde is te verwachten in september. In de tussentijd kun je YOUR BOYFRIEND op 7 juli zien op het (gratis) Schimmelpleinfestival te Utrecht. In september zie je ze op het Bockesprongfestival in Boxtel en in Volta, Amsterdam. De naam van de single is door de (Insta-) fans gekozen en in de video zie je onder meer de oefenruimtes en Studio State of Sound, ‘where the magic happens’.

Meer info op: www.yourboyfriendmusic.com.

The Tambles op Popronde Rotterdam, foto Jessie Kamp

THE TAMBLES
Ja ja, The Tambles was een van de lekkerste verrassingen van Popronde 2018, en dus te vinden in de NMTH-selectie. Ze deden een Sahara-sessie met Haagse held Henk Koorn en kwamen met de bijzonder smakelijke single Won’t Be Me. De aanstekelijke rock ’n roll van het Goudase viertal voert ons, inclusief koebel, koortjes en swagger, terug naar het sixties/seventies tijdperk van o.a. The Stones. Single ‘Steady Love’ komt vandaag uit, maar er staat nog heel wat meer op de rol. Zoals we van ze gewend zijn, gaan de jongens weer alle ballen uit de broek spelen, onder meer Lil’Hill Festival (13 juli) en Psycho Mind Festival worden aangedaan. Check vooral de tourdata op de flyer onderaan!

Verder doelen we vooraleerst op de plaat Don’t You Want To Know The Tambles? (die stiekem al best wel niet te versmaden klinkt). Die komt na de zomer op vinyl uit via het Spaanse Bickerton Records. De cd brengen de jongens zelf in eigen beheer uit via Ramble Records. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een Italiaans tourtje vanaf begin augustus. De releaseparty is al geprikt en wel voor vrijdag 13 september in dB’s in Utrecht. Support komt van het Haagse The Hazzah (ook al zulke fijne Popronde-alumni) en The Grey Pants. De laatste is een prject van Henk Koorn en Elke van Zevenbergen. Weer die dekselse Koorn ja, die doet dan ook mee op Don’t You Want To Know The Tambles? Evenals Benjamin Herman en Maurits Westerik, waarmee de vragende albumtitel toch wel als overtuigend beantwoord moge beschouwen.

LINKS:Deel dit artikel