Wil je stappen zetten binnen je muziekcarrière en belangrijke types uit de muziekindustrie ontmoeten? Of heb je een te gekke plaat gemaakt en mag deze eigenlijk best gehoord worden door de pro’s? Kom dan naar de Muzikantendag On Tour. Hier leer je in één dag wat je moet doen om in de voetsporen van Nirvana te treden. Stap 1: maak een Never Mind The Hype-bandfoto bij onze crew. 

Op 5 juni presenteert Never Mind The Hype zich officieel in Doornroosje tijdens Buma ROCKS!. De volgende ochtend staan wij met kleine oogjes, frisse moed en onze verkleedkist op Muzikantendag on Tour. Juist, op 6 juni zijn wij daar aanwezig om kennis te maken met jou, de muzikant. Dat doen we geheel in stijl: we geven jou een shine-moment, flitsen en keiharde attributen.

Het wordt misschien wel de warmste dag van het jaar – tot nu toe – maar dat weerhoudt een rasechte artiest als jij er niet van om zich onder te dompelen in belangrijke muziekkennis. Om jou voor je inzet te belonen kun je de hele dag met band en al op de foto voor onze rockende NMTH-fotowand. Pak je eerste minute of fame, want dit is pas het begin. Hierna kan het alleen nog maar harder gaan met je act (in de zon zitten kan altijd nog.)

De Muzikantendag On Tour is dé plek om meer te weten te komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van muzikant zijn als beroep. Het programma van de Muzikantendag bestaat uit een mix van panels, workshops en clinics. Tijdens het Demospreekuur krijg je eerlijke feedback over je plaat, maak hiervoor een afspraak bij de Infobalie. Er is ook een openbaar Demopanel waar een selectie ingeleverde demo’s voor een bomvolle zaal worden besproken. Ben je zo stoer dat je hieraan meedoet? Lever dan je muziek in bij de Demobox.

In de kleine zaal zijn er diverse paneldiscussies die jou en je band verder kunnen helpen. Je krijgt antwoord op de vraag: ‘Hoe verdien je geld met je muziek?’ Of je leert hoe je muziek schrijft in opdracht, hoe publishing en syncs werken, hoe je beter kunt worden in Engels en hoe je je band als bedrijf kunt zien. In de grote zaal wordt de dag geopend door Jan Douwe Kroeske. Hier leer je ook hoe je op de radio komt, hoe een managersforum werkt en wat de meerwaarde is van een plantendeal.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten en jullie band/jouw act vast te leggen. Don’t be a stranger en maak kennis met Never Mind The Hype tijdens Muzikantendag On Tour. Tot zaterdag!Deel dit artikel