BUMA-ROCKS-THUMBAan de voormiddag van Fortarock 2016 was het traditiegetrouw tijd voor de vierde editie van Buma ROCKS!: ‘the international conference and showcase festival for loud music’. Plaats van handeling was weer het Nijmeegse Doornroosje. Daar vond na een welkomstwoord van Frank Helmink (directeur Buma Cultuur) de Keynote-speech van Alex Agnew plaats. De Diablo Blvd frontman, stand-up comedian en radiohost van de zwaarste lijst StuBru die sowieso meer rock ’n roll is dan jij én onze camera.

Aansluitend waren er in Doornroosje diverse masterclasses en panels, waar onder andere Daniel P. Carter (BBC Radio 1), Tjerk Maas (Loud Noise), Bindu De Knock (SAE Institute) en Holger Stratmann (Rock Hard) aan deelnamen. Vervolgens verkaste het hele circus naar het terrein van FortaRock. In het Goffertpark zagen we op de Buma ROCKS! Stage optredens van EVRA, Hibakusha, Heidevolk en Legion of the Damned, waarover je meer kunt lezen in ons verslag van de Fortarock-zaterdag.

Never Mind The Hype zette gedurende de dag een aantal van deze kopstukken uit de industrie voor de camera. Om ze aan de metaltand te voelen over wie ze zijn, wat ze doen, wat de ontwikkelingen zijn én of er nog nieuwtjes zijn binnen het heavy landschap, zoals… een nieuw heavy indoor festival in Eindhoven! Aan het woord komen Alex Agnew, Tjerk Maas van Loud Noise en leden van EVRA en Hibakusha.

Interview: Waldo Volmer, camera en montage: Stefan KempDeel dit artikel