John CoffeyZeer opvallend en treurigstemmend nieuws deze ochtend: ‘John Coffey neemt afscheid met Europese tour’, kopt een persbericht van 013. Wat is er aan de hand dan? We zagen de band net nog op diverse podia vlammen? John Coffey meldt zelf dat ze besloten hebben om de band even stil te leggen. Maar niet voordat ze eerst een afscheidstour in september doen, die door Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en langs de Nederlandse zalen 013, EKKO, Melkweg en Paradiso zal voeren. Er zal voorlopig ook geen nieuwe muziek van ‘the furious five’ verschijnen.

De groep deed al 150 shows sinds de release van The Great News (januari 2015) en A House for Thee (maart 2016) en met de shows en festivals die al gepland waren, gaat John Coffey weer over de 200 heen. Afgelopen weekend leefden de jongens nog die jongensdromen met vier shows op skatebanen ter ere van Tony Hawks Pro Skater 2 soundtrack.

Label V2 schrijft in een persbericht:
“Inderdaad, u leest het goed…afscheid.

Een definitief afscheid? In alle eerlijkheid weten wij dat ook niet. En de band zelf trouwens ook niet.
Wat we wel weten is dat we na 30 september voorlopig niet hoeven te rekenen op nieuwe muziek en de bijbehorende spectaculaire optredens waarmee de band zich de afgelopen jaren op de kaart wist te zetten.”


Later meer. De Facebook-post van de band leest als volgt:

“Hi everyone!
We have decided to put the band on hold. Therefore we will do one awesome last tour coming September. We don’t want to say farewell, but we won’t be making music these coming years.
So come and party with us one last time. Pre-sale starts this Saturday at 11:00 (CET).
Hope to see you guys at the shows or anywhere in Europe coming summer.
Love,
Your John Coffey boys.”Deel dit artikel