Wat?! Niet 1, maar 2 Belgische vlamsingles vandaag op NMTH?! Jazeker, en ditmaal van Naked Passion uit Luik. Waals dus, vandaar dat we de geliefde alliteratie Vlammende Vlamingen hebben ingeruild voor Woeste Walen. ‘Midnight Supersnack Dynamite’ heet de single, die vergezeld gaat van een geinige animatievideo. De band, die we tot voor twee weken niet kenden, stelt zich meteen allerprettigst voor: Naked Passion walst de deur plat met rauwe rock met de nodige stonertrekjes, die ook van de toegankelijke QOTSA-kant snoept.

Naked Passion komt dus uit Luik, de stad van Cocaine Piss en It It Anita, en dat noteerden we vooraf al als aanbeveling. Terecht, zo blijkt nu. De groep is wellicht niet zo grimmig als Aurélie Poppins en haar kompanen, maar ze geven dermate aanstekelijk gas dat deze rauwe single naar veel meer vettigheid smaakt. ‘Midnight Supersnack Dynamite’ is de eerste muziek die naar buiten komt sinds debuut-EP Suburban Night Lights in 2018 het licht zag.

Dat maakt ook benieuwd naar een live-vertoning, waarvoor je vooralsnog wel naar Wallonië moet afreizen. De komende tijd staan er gigs in Chênée (morgen al), Arlon en twee stuks in Liège (Le Hangar op 2-4 is sowieso een aanrader). Laten we hopen dat ze meer van deze kwaliteit leveren en dan moeten de optredens vanzelf deze kant op komen.Deel dit artikel