My Propane, foto Bob Borstlap

My Propane, foto Bob Borstlap

My Propane slaat de bladzijde om naar een nieuw hoofstuk in het bestaan. De Nederlandse metalband heeft net de opnames van de tweede plaat afgerond en laat vandaag eerste single Before You Are Dead los. Die gaat vergezeld van een intrigerende zwartwit video die op het strand geschoten is. Een beetje een strandscène zoals je die in herfstig Nederland zou verwachten: koud, grimmig en dreigend, maar dan met de Italiaanse danseres Ilaria Angelicchio in nachtkleding. Best apart ja, maar de bandleden komen zelf wel even een kijkje nemen om te checken of dat allemaal goed afloopt. Wat ze met die stokken doen…?

De tweede plaat van My Propane gaat Antidote heten en is geproduceerd door Joost van den Broek in de Sandlane Recording Facilities, de mastering is verzorgd door Jacob Hansen. De sound van deze eerste single, agressieve en beklemmende metal, staat model voor wat je op de opvolger van Modern Violent Gentleman kan verwachten. Dat dikke geluid is mede veroorzaakt door de toevoeging van een extra gitarist. Frank Schiphorst (Mayan) is toegetreden tot My Propane, en beroert nu de snaren samen met Jord Otto (Vuur, Ex-Revamp).

Over Vuur gesproken: My Propane mag in december mee op een kort deel van de tournee van de band van Anneke van Giersbergen. Dat wordt extra aanpakken voor Jord Otto dus. Het gaat om een Franse, een Engelse en twee Benelux-data: in Biebob in Vosselaar (8-12) en TivoliVredenburg, Utrecht (10-12). Scar Symmetry speelt dan ook. Alle data onderaan. Een releasedatum voor het album Antidote is nog niet bekend.

Video door Bob Borstlap:

Live met VUUR en Scar Symmetry:
Dec 07 – Le Trabendo Paris (FR)
Dec 08 – Biebob Concerts Vosselaar (BE)
Dec 09 – The Dome, Tufnell Park London (UK)
Dec 10 – TivoliVredenburg Utrecht (NL)Deel dit artikel