Mountain Eye had er met debuutalbum Roads Uncharted even een aardig succesje op zitten. De plaat rakelde honderdduizenden streams op en werd over de hele wereld ontdekt. Met recht ook, want de alternative metalband uit Amsterdam geeft een normaal weinig verrassend genre een frisse draai in deze tijden. De muziek van Mountain Eye is groovy, melodieus maar weet op de meest onverwachtse momenten ook keihard uit de hoek te komen. Denk aan de beste elementen van Slipknot, Disturbed en Linkin Park verpakt tot een geheel. Maar helaas, ondanks een hoop opvolgende shows, verbrijzelde corona in 2020 alle tourplannen, evenals een deelname aan de Popronde als NMTH Talent. Geluk bij een ongeluk echter: Mountain Eye heeft heel veel nieuw materiaal in elkaar geknutseld! En voordat die nieuwe plaat komt, luiden de heren het weekend in met een zoethoudertje, namelijk de liveversie van Misery, nu hier te beluisteren. 

Misery is dan ook de grote hit van debuutalbum Roads Uncharted, inmiddels meer dan 200 duizend keer bekeken op YouTube en 150 duizend maal gestreamd op Spotify. Niet mis dus voor een Nederlandse metalband! De live versie is opgenomen in 2020, en laat horen dat de band een geduchte liveshow geeft. Helaas mocht het niet baten, met ook de Popronde uiteindelijk grotendeels geannuleerd, maar hier waren we wel even flink benieuwd naar. Toch biedt deze liveversie nog even het gevoel van een zweterige moshpit. Er gaat meer komen van Mountain Eye, dus ogen open! En met een beetje geluk is er dan ook weer de mogelijkheid te touren:

Misery (live) van Mountain Eye is tevens te beluisteren via Spotify. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel