banner Rene SG Monster ZeroBericht van Kevin van The Apers, herstel: Kevin van Monster Zero Records. Uit Tirol nog wel en nee: de punkrocker is niet aan het snowboarden daar. Kevin Aper bestiert vanaf zuidelijk Oostenrijk wel het label dat hij tien jaar terug startte in Rotterdam. Inmiddels staat de teller op 65 releases en we nemen een moment om je te vertellen over nummer 64 en 65. De meest recente betreft de release van de debuut-EP van The Hangups uit Malmö. De Zweden vuren vier melodieuze punkrockers op je af of, zoals Kevin het omschrijft: “Hej ho, låt oss gå!”

Maar onze voornaamste interesse gaat uit naar Monster Zero #64, die op 14 februari jongstleden verscheen. Tijd voor een stukje chauvinisme: Dit is de eerste vinyl-plaat van de razende Rene SG uit Amsterdam mensen. Denk akelig vlugge punkrock en speedrock ’n roll ergens tussen Zeke, Motörhead en Ramones. De 7″ EP ‘Fucko’ is een bijzondere mix van de nieuwste Rene SG-single ‘Fucko’, previously unreleased materiaal en volgens Monster Kev meteen ook een ‘carrièreomspannende greatest hits-collectie’. Dat allemaal op een 7″?! Jazeker, we zullen het je nog sterker vertellen: de release bevat liefst twaalf nummers. Nu is de nieuwe single Fucko met 1.57 ook meteen de langste, maar toch. Nog een record wellicht: vier titels met ‘fuck’ erin, drie met ‘hell’ en vier met ‘shit’. Razend knap gevat weer door Rene, die tekstueel nog altijd de recht voor zijn raap methode hanteert.

Oh en vrijdag 16 maart zie je Rene SG in dB’s, Utrecht, als ze performen bij de Baby Face Nelson releaseparty, met ook Small Time Crooks.Deel dit artikel