Money and the Man op Enschede Rocks, foto Maaike Ronhaar

Money and the Man op Enschede Rocks, foto Maaike Ronhaar

Nieuwe avonturen van Henk Wesselink en Ymte Koekkoek! Het Zwolse garageblues-duo tekende onlangs bij Goomah Music en dat bleek ook meteen de gehoopte voorbode van nieuw ‘lawaai’ van de langharige wildemannen. Een mooie stap op weg naar de release van een tweede langspeler. De onstuimige zanger-gitarist en groovy drummer lanceren vandaag – geheel in lijn met de weersomstandigheden – hun eerste muziek bij het label: single Fiery Storm.

Kijk uit het raam en gooi die speakers aan voor een dubbel stormachtig en onheilspellend effect: “The sun’s going down, the ending is now…” brult frontman Henk Wesselink en hij maakt het leed, die dreiging tot in alle vezels voelbaar. Bovenal is Fiery Storm weer een heerlijk gejaagde bluesy garagerockstamper van het razende tweetal.

De single is ook het eerste geluid van het tweede album. Ymte en Henk namen die plaat op in een oud Chinees restaurant, in de winter voordat zo’n beetje de hele wereld in lockdown ging. Midden in de volgende lockdown bieden de Overijsselse mannen dankbaar perspectief: de tweede Money & The Man verschijnt in het najaar bij Goomah. De video bij Fiery Storm heeft ook al de nodige vaart meegekregen. De clip is onderin dit artikel te bewonderen.Deel dit artikel