Zeg toch eerlijk: Het dragen van een mondmasker is toch wel iets waar wij als nuchtere Nederlander aan moeten wennen. Het is een beetje vergelijkbaar met het dragen van een fietshelm, terwijl je door het dorp fietst op je omafiets. Maar ja, tegenwoordig vliegt de gemiddelde bejaarde je met meer dan 25 km per uur voorbij op een elektrische fiets en is het dragen van schedelbescherming geen overbodige luxe. En nu met een om zich heen slaand virus dat overgedragen wordt door zogenaamde aerosolen (minidruppeltjes), hebben ook de mondkapjes intrede gedaan in ons leven. Onder de wetenschappers en deskundigen wordt nog steeds hevig gediscussieerd over de zin en de onzin van het dragen van het zogenaamd beschermende stuk stof, maar na een aantal maanden onder het coronajuk dragen we ze inmiddels standaard in het openbaar vervoer. De tweede golf is een feit en maatregelen worden weer aangescherpt. Het dragen van mondkapjes in winkels wordt nu geadviseerd en daarom struinen we de onlineshops een derde ronde af voor de ultieme metal masks. Wil je met een NMTH-masker de wereld in? Dat kan tegenwoordig. Klik op de link en bestel.

Door Marije Heida

Welnu, als we dan toch in het openbaar moeten verschijnen met een mondkapje op ons gelaat; dan maar in stijl. De afgelopen maanden viel ons op dat ook opvallend veel bands in het harde genre niet vies zijn van het aanbieden van gezichtsbescherming met logo’s of herkenbare animaties. Daarin blinkt Iron Maiden uit met designs van mascotte Eddie en komen er zelfs festivals met mondkapjes merchandise. We hebben een aantal websites voor je op een rij gezet, zodat je gericht kan shoppen voor jouw favoriete design. Klik op de afbeelding en je surft moeiteloos naar de webshop.


Disclaimer:
(1) Neem het ons niet kwalijk als een mondmasker van jouw voorkeur is uitverkocht. Deze artikelen zijn nogal gewild tegenwoordig.
(2) Of de webshop betrouwbaar is hebben we niet gecheckt, let dus goed op wanneer je op deze sites iets op bestelt.
(3) Begrijp goed dat deze stoffen maskers voor persoonlijk gebruik zijn en dat ze je niet beschermen tegen COVID-19. Mondkapjes zijn absoluut geen vervanging van maatregelen als het wassen van de handen, het niet aanraken van je gezicht en het houden van een gepaste afstand.


Bekijk in dit filmpje van NOS Op1 nog eens rustig over het hoe en waarom van de mondmaskers en hoe je ze op de juiste manier gebruikt:

 

 


Into The Grave

Dynamo Metal Fest

Mayhem

Iron Maiden

Iron Maiden

Mötley Crüe

https://www.gothicat.net/product/meow-division-mask/

Meow Division

Iron Maiden

Slayer

Slayer

AC/DC

Motörhead

Metallica

Amenra

Joy Division

ATLiens

Gvllow

I Declare War

Reflections

Pantera

Korn

Slipknot

Biohazard

Cannibal Corpse

Gojira

Testament

Behemoth

Korn

 

 

Lemmy Kilmister

Amenra

Swans

King Gizzard & The Lizard Wizard

Idles

Opeth

BabyMetal

Powerwolf

Dragonforce

Tool

Ghost – Cardinal Copia

In Flames

Thrash metal

Amon Amarth

Burzum

Mastodon

SUNN O)))

Baby MetalDeel dit artikel