Melonhead, foto Remco Groot

Melonhead, foto Remco Groot

De Utrechtse rockband Melonhead heeft even de tijd genomen en is nu terug met een nieuw geluid en in een licht gewijzigde formatie. Het viertal deed al supports voor Paceshifters en The Pigeon Detectives en stampte het eigen Melonfest uit de grond. Nu heeft de band zich ingeschreven voor de Popronde (vol verwachting kloppen de aderen…), is voor 21 april de derde editie van Melonfest in dB’s geagendeerd met een dikke line-up (zie onderaan) en is het tijd voor de nieuwe single Runaway. Die verschijnt vandaag en moet de opmaat zijn naar de eerste langspeler die later dit jaar volgt. Het debuutalbum is opgenomen in Studio Wegsleepregeling in Haarlem met Stijn van Rijsbergen (Lucas Hamming, Grenadeers) en Jasja Offermans (Indian Askin).

Maar eerst de video: Melonhead neemt je mee op de fiets door de Domstad. Ze beginnen branievol op de stoep in Lombok, slingeren door, over en langs de obstakels van de bonte winkelstraat en weten de bouwput van het stationsgebied te overleven, waarna ze ook TivoliVredenburg vol overtuiging passeren. Na een manische, alsmaar versnellende tocht door de mooiste stukken van de Utrechtse binnenstad (Museumkwartier) eindigen in het drukste, meest verpeste deel van de Oudegracht. Runaway is geen gekke optie dan inderdaad. Maar deze video laat ook zien dat de mooiere stukken Utrecht, en ja de verlossing nabij zijn. Dat geldt ook voor Melonfest met onder meer Indian Askin en The Black Cult, zie de info onderaan.

Melonfest #3:
Zaterdag 21 april
dB’s, Utrecht
Facebook-event
Line-up: Indian Askin, The Black Cult, Tony Clifton, Fake Billy & The False Prophets, Rhinorino, Robbing Banks, Prestcold Molly, Melonhead, Sean Gascoigne en FFOOSS.Deel dit artikel