Bartek, foto Sanne Glasbergen

Bartek, foto Sanne Glasbergen

Een ‘nieuwe buzzband’, zo wordt Bartek ons aangekondigd. Maar ook als slacker noiserock en met wat garage erbij is dat in ieder geval spot on. Zeker als we dat eerste nieuwe geluid erbij pakken. We horen vandaag namelijk voor het eerst van de drie Amsterdamse jongens (David Stapel, Wessel van der Kroef, Bo Meskers) en dat is dankzij de livevideo van ’22’ een prettige introductie.

Denk aan Wavves en FIDLAR, gespeeld met de juiste ‘kan-ons-geen-reet-schelen-want-wij-hebben-er-lol-in garage-attitude. ’22’ is meteen een voorbode van de eerste single van hun langspeeldebuut die begin 2017 moet uitkomen. Eerst is er nog de single ‘Beach’, die op 23 april aan het publiek wordt voorgesteld middels een releasefeestje in en in samenwerking met de lokale Oedipus bierbrouwerij. Dat staat naar verluidt garant voor ‘een avond met speciaal biertjes + slacker noiserock = feest?!’. Klinkt alvast goed. Meer live-data onderin, de jongens spelen namelijk deze vrijdag in de Nieuwe Anita, een week later op Club 3voor12 Utrecht en 15 april in De Helling met Soul Sister Dance Revolution En Wallace Vanborn.

In de aanloop naar deze release hebben de jongens een aantal live registraties laten maken, waarvan ’22’ de eerste is. De video is gefilmd door Jilles van Kleef op 24-02-2016 in de Sugarfactory, Amsterdam, waar Bartek het voorprogramma van the Black Tambourines verzorgde.

Bartek ’22’ live (meer onder de video):

Bartek live:
25 maart – De Nieuwe Anita, Amsterdam,
31 maart – Club 3voor12 Utrecht @ dB’s
15 april – De Helling, Utrecht met Soul Sister Dance Revolution En Wallace Vanborn
23 april – Single release party @ Oedipus Brewing

En toch hadden we die jongens al kunnen kennen van deze EP:Deel dit artikel