Spirit ValleyDe twee Australische mannen van Spirit Valley ken je wellicht, want ze zijn alweer een tijdje terug in Nederland verdwaald en maken hun muziek vanuit onze hoofdstad. Belangrijker: best wel fijne muziek, waar altijd een zekere spanning en dreiging van uitgaat. ‘Doomshine boogie’ noemen ze het zelf, en de doomy en boogie-kant is ook op deze nieuwe single prima verzorgd, daarnaast kent Heatwave ook een zeer psychedelisch (en repetitief) gehalte. Prettig wegzweven weer, zeker omdat Spirit Valley er weer een wat creepy retrovideo bij heeft.

Heatwave is de tweede voorbode van het album Negatives. Eerste single Dileria Hysteria verscheen vorige week, is ook niet te versmaden en daarom helemaal onderaan te zien. De tweede langspeler van de Aussie-Amsterdamse combo verschijnt ‘soon’, binnenkort dus. We hebben wel vast het artwork voor je (rechts). Het gaat om een DIY-release, waarbij alleen de drums zijn opgenomen in de Epic Rainbow Unicorn Studios in Utrecht door Pieter Vonk.

Het mixen en opnemen hebben de leden zelf gedaan in Hootenanny Studios (de Spirit Valley thuisstudio in Amsterdam) en ook de knappe video’s hebben ze zelf in elkaar geknutseld. Voor Heatwave kwam de inspiratie (evenals de beelden) uit Häxan, een film van Benjamin Christensen uit 1922. Enjoy:
Deel dit artikel